Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 | 23:48

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας καταδικάζει κατηγορηματικά την ακραία επίθεση από φανατικό άντρα που κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλε στο ιερό προσκύνημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Γεθσημανή την ώρα της θείας λειτουργίας.

Με αφορμή αυτό το επεισόδιο που έρχεται σε συνέχεια ανάλογων άλλων, η ΔΣΟ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και στις άλλες εκκλησίες της Ιερουσαλήμ που βρίσκονται αντιμέτωπες με τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές.

Παράλληλα, ζητά την επιβολή από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ των προβλεπομένων κυρώσεων στον δράστη. Την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία του προσκυνήματος, καθώς και όλων των προσκυνημάτων της Αγιοταφίτικης Αδελφότητας και την ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των πιστών προς αυτά.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε πως, “δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να τεθεί ένα οριστικό τέλος στις έκνομες και τρομοκρατικής φύσεως ενέργειες εξτρεμιστικών παρακρατικών ομάδων στο Ισραήλ εναντίον των χριστιανών, που εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από τους Αγίους Τόπους.

Προσδοκούμε η έκκλησή μας να εισακουστεί από τις αρχές του Ισραήλ και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα συντελέσουν στην απόλυτη προστασία των χριστιανικών προσκυνημάτων από τη δράση των εξτρεμιστικών κύκλων και δεν θα γίνουμε και πάλι στο μέλλον μάρτυρες τέτοιων θλιβερών συμβάντων”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ