Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:26

ΕΤΥΧΕ ΘΕΡΜΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Διαδοχικές συναντήσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Κύπρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με τον διευθυντή του ιδρύματος «Αναστάσιο Γ. Λεβέντη» κ. Χαράλαμπο Μπακιρτζή είχε την Τετάρτη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στην Κύπρο.

Ο κ. Μπακιρτζής, τον ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία το προαναφερθέν ίδρυμα θα αναλάβει την συντήρηση μιας ακόμη σειράς χειρογράφων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άριστη συνεργασία του με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη η οποία ξεκίνησε προ ετών με σκοπό την συντήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών αυτών θησαυρών που κοσμούν την Βιβλιοθήκη του Παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση το παρόν έδωσε και ο κ. Νικόλαος Μπακιρτζής, ο οποίος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την έναρξη της Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με σκοπό την συντήρηση των παλαιτύπων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Κύπρου συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο και τον Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Έξαρχο εν Κύπρω, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Αφρικανική Ήπειρο, τις δυσκολίες, τα μελλοντικά έργα, τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της Ιεραποστολής και άλλα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο την στήριξη του στο Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως και στο έργο της εν Κύπρω Εξαρχίας του Θρόνου. Από την πλευρά του ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου και τον Προκαθήμενό της για την στήριξη και την υψίστης σημασίας συμβολή του στην προσπάθεια ευαγγελισμού των Αφρικανικών πληθυσμών.

Τέλος, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Frederic όπου είχε συνάντηση με τον  Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Δρ. Χριστόφορο Χαραλάμπους. Ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε λεπτομερώς τον Πατριάρχη για τα προγράμματα εκπαίδευσης ως επίσης και την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και του ως άνω Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κύπρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ