Κυ, 15/09/24 | 12:33

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 18:00 από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και το περιοδικό After Constantine: Stories from the Late Antique and Early Byzantine Era με τίτλο: «ὦ γλυκύ μου ἔαρ: Το Θείο πάθος στην Ύστερη Αρχαιότητα».

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν οι ομιλητές κ. Γιάννης Βαραλής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του οποίου η ομιλία θα έχει τίτλο, «Ξανακοιτώντας τα Πάθη του Κυρίου σε έργα μικροτεχνίας της Ύστερης αρχαιότητας», καθώς και η κα Εμμανουέλα Γρυπαίου (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης) η οποία θα παρουσιάσει θέμα με τίτλο, «Κρανίου Τόπος: Παραλλαγές μιας χριστιανικής παράδοσης κατά την Ύστερη Αρχαιότητα».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς (Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης), ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Ζωή Τσιάμη (συντονίστρια του περιοδικού After Constantine, Υπ. Δρ. Ιστορίας Ύστερης Αρχαιότητας).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει στο προσκήνιο την περίοδο της Ύστερης Αρχαιότητας και να αναδείξει τις κοινωνικές, θρησκευτικές και αρχαιολογικές της διαστάσεις. Η Ύστερη Αρχαιότητα αποτελεί μία περίοδο «παραγκωνισμένη» για τα ελληνικά δεδομένα και συχνά είναι συνυφασμένη με τη βυζαντινή περίοδο. Μέσα από την εκδήλωση υπογραμμίζεται η σημασία της ύστερης αρχαιότητας στα θρησκευτικά ζητήματα του σήμερα, καθώς βλέπουμε τις απαρχές του εορτασμού του Αγίου Πάσχα και τη διαμόρφωσή του με το πέρας των αιώνων στην Ορθόδοξη παράδοση έως και τη σύγχρονη εποχή αλλά και τη διαμόρφωση της ίδιας της Ορθόδοξης παράδοσης όπως τη βιώνουμε και τη γνωρίζουμε σήμερα μέσω των πατερικών κειμένων των 4ου και 5ου αιώνων.

Την παραπάνω διαδικτυακή ημερίδα όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ