Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 2:09

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Διαδικτυακή εκδήλωση για την ορθόδοξη χριστιανική νηστεία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 με θέμα, «Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία: μία παράδοση αιώνων που σέβεται το Φυσικό Περιβάλλον και τον Άνθρωπο» προκειμένου να προβληματιστούμε μαζί για τη σημασία της νηστείας στη ζωή μας.

Σε μία εποχή που αυξάνεται η παχυσαρκία με τη χρήση της γρήγορης διατροφής αλλά και με την απόρριψη της παραδοσιακής διατροφής, ποια μπορεί να είναι η σχέση μας με την ορθόδοξη νηστεία; Οι διατροφικές συνήθειες των περασμένων γενεών είχαν οφέλη; Η αποχή από τις ζωικές τροφές έχει οφέλη για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για την υγεία μας; Ποια είναι τα πνευματικά οφέλη της νηστείας στην εποχή μας;

Ομιλητές στην παραπάνω εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Τον συντονισμό θα έχει ο Αντώνης Καλογεράκης, Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του ιδρύματος ΕΔΩ επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ