Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 16:36

Δέσμευση Πέτσα για άμεση λύση στο πρόβλημα του σεισμόπληκτου μητροπολιτικού ναού Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τη δέσμευση του πως εντός των επόμενων ημερών θα βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου μητροπολιτικού ναού Αχαρνών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στις τοπικές εκκλησιαστικές και δημοτικές αρχές.

Ο υπουργός που χθες επισκέφθηκε την Μητρόπολη Ιλίου μαζί με τον δήμαρχο Αχαρνών, ενημερώθηκαν από τον μητροπολίτη Αθηναγόρα για την κατάσταση του μητροπολιτικού ναού του αγίου Βλασίου στο Μενίδι, ο οποίος είναι κλειστός εδώ και δυο χρόνια εξαιτίας των επικίνδυνων φθορών που υπέστη στον σεισμό του 2019.

Μητροπολίτης, υπουργός, δήμαρχος και τοπικοί φορείς επισκέφθηκαν στην συνέχεια τον πληγωμένο ναό του αγίου Βλασίου ο οποίος είναι μάλιστα πολιούχος της πόλης ώστε να υπάρξει επι τόπου ενημέρωση του κ. Πέτσα στον οποίο τονίσθηκε η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την τοπική κοινωνία των Αχαρνών  σε θρησκευτικό, πνευματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως Ιλίου ο υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση εύρεση χρηματοδότησης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ