Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 9:32

Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Δέηση ενώπιον της προτομής του εθνομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη από τον μητροπολίτη Σπάρτης μετά την αγιοκατάταξή του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία ιδιαίτερα σημαντική όσο και χαρμόσυνη ημέρα ήταν η σημερινή τόσο για την μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης όσο και για την μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αφού η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην Αγιοκατάταξη του εθνομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας καταγόμενου από την Δημητσάνα Αρκαδίας.

Είχε προηγηθεί το αίτημα του μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενο από την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, ο οποίος κατέχει την έδρα της αγιολογίας, όντας ο μοναδικός στα Βαλκάνια στο συγκεκριμένο αντικείμενο και εν συνεχεία η ομόφωνη θετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Το χαρμόσυνο γεγονός έγινε δεκτό με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες σε όλους τους ναούς των μητροπόλεων Μονεμβασίας και Σπάρτης και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, στην οποία ο κ. Ευστάθιος αυτή την περίοδο είναι και τοποτηρητής.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Μαντζαβράκο και άλλους κληρικούς της τοπικής εκκλησίας, τέλεσε δέηση στην προτομή του αγίου έμπροσθεν της ιερής εικόνας του, στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Ο μητροπολίτης Σπάρτης ωστόσο μόλις πληροφορήθηκε την χαρμόσυνη είδηση από το ιδιαίτερο γραφείο του Οικουμενικού Πατριάρχη απέστειλε επιστολή προς τον Παναγιώτατο εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ