Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:21

Δείπνο Ιερωνύμου – Σακελλαροπούλου για την εξομάλυνση των σχέσεων Προεδρίας – Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ιδιωτικό δείπνο παρέθεσε την προηγούμενη Πέμπτη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος. Το δείπνο παρατέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ ούτε η Προεδρία ούτε η Αρχιεπισκοπή προχώρησαν σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του orthodoxia.info στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δυο κορυφαίων θεσμών για την χώρα, να «σπάσει» ουσιαστικά ο «πάγος» μεταξύ Εκκλησίας και Προεδρίας και να αποφευχθούν στο μέλλον καταστάσεις οι οποίες θα φέρουν τους δυο θεσμούς σε δύσκολη θέση στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως η στάση της Προέδρου κατά την διάρκεια της Δοξολογίας για την Πρωτοχρονιά στη Μητρόπολη Αθηνών είχε προβληματίσει έντονα τον Αρχιεπίσκοπο  ενώ πολλοί μητροπολίτες δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για την στάση της Προεδρίας έναντι της Εκκλησίας επί των ημερών της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αν και δεν αναμένεται κάποια θεαματική αλλαγή στη στάση των δυο πλευρών αφού φαίνεται πως παραμένουν σταθερές στις θέσεις τους, το δείπνο αυτό φαίνεται να βοήθησε στο να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας.

Την είδηση αποκάλυψε με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Καθημερινή» ενώ νωρίτερα σήμερα η Αρχιεπισκοπή την επιβεβαίωσε στο orthodoxia.info.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ