Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:31

ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ένα χρόνο χωρίς τον μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ ο οποίος τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή από κορονοϊό.

Τον πρωί της Κυριακής τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό της Καστοριάς και στη συνέχεια το ετήσιο μνημόσυνο του προσφιλούς ιεράρχη, ο οποίος για εικοσιτέσσερα ολόκληρα χρόνια ποίμανε με αφοσίωση και αγάπη την πόλη της Καστοριάς.

Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος υπήρξε πνευματικό τέκνο του κυρού Σεραφείμ αλλά και στενός συνεργάτης του για πάρα πολλά χρόνια, σκιαγραφόντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολυσχιδή προσωπικότητά του.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στον αύλειο χώρο του επισκοπείου, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού και ενώπιον του τάφου του, οι ιεράρχες τέλεσαν τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ