Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:03

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και Σμυρναίικες μελωδίες, από την Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκδήλωση με την Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η βυζαντινή – παραδοσιακή χορωδία και η πολυμελής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, ερμήνευσε βυζαντινούς ύμνους, αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια και βέβαια παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Την χορωδία και ορχήστρα διεύθυναν οι καθηγητές του Σχολείου κ. Μιχάλης Ποταμίτης, κ. Γεώργιος Τοκατλίδης, καΛητώ Φλωράκη, κα

Δανάη Βουτσιλά και κα Στέλλα Ευσταθιανού.

Στο δεύτερο μέρος το Σμυρναίικο σύνολο του Σχολείου, με υπεύθυνο τον κ. Θεόδωρο Μούρτο, παρουσίασε αγαπημένες μελωδίες της Μικράς Ασίας.

Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε το σχολικό έτος 1995-1996. Είναι ο μοναδικός φορέας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου διδάσκεται συστηματικά η βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι.

Η έδρα του βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και δέχεται μαθητές των περιοχών της Περιφερειακής Διοίκησης Πειραιά, δηλαδή από τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Περάματος και Ν. Φαλήρου καθώς και των νησιών που ανήκουν διοικητικά στον Πειραιά.

Το Σχολείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας συμμετέχοντας στα μουσικοθεατρικά δρώμενα και στις παρελάσεις της πόλης.

Τα Μουσικά Σύνολα του, έχουν λάβει μέρος σε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε χορωδιακά φεστιβάλ όπως του Δήμου Καρδίτσας και της Unesco, στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και διακρίσεις, και έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές τις χώρας όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Καράπασιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ