Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:05

Χριστιανοί ηγέτες της Μ. Βρετανίας: Λυπηρή η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη λύπη τους για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκφράζουν με κοινή δήλωση οι προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών διαφόρων δογμάτων στη Βρετανία.

«Μας θλίβει η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Για μία μακρά περίοδο η Αγία Σοφία ήταν ένα μοναδικό κέντρο που συμβόλιζε τη συνύπαρξη ανθρώπων της πίστης.

»Είναι ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ως χώρος όπου η πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης λέγεται οπτικά, μπορεί να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανεξιθρησκείας και σεβασμού. Η απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της με αυτό τον τρόπο είναι μία ισχυρή, συμβολική αλλαγή που είναι λυπηρή και επώδυνη για πολλούς ανθρώπους της πίστης ανά τον κόσμο», αναφέρει η δήλωση των Προέδρων των Ενωμένων Εκκλησιών στην Αγγλία (Churches Together in England).

Οι υπογράφοντες είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εκκλησιών αιδεσιμότατος Δρ Χιου Όζγκουντ, ο Αρχιεπίσκοπος Άγγελος του Λονδίνου της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πάστορας Άγκου Ιρούκγου, επικεφαλής της Χριστιανικής Εκκλησίας του Θεού της Προφητείας Ην. Βασιλείου.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ