ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ

Χωρίς δημοσιογράφους η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά θα τελεστεί φέτος η Θεία Λειτουργία της 23ης Αυγούστου στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοιος αποκλεισμός, ενώ δεν θα επιτραπεί ούτε τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη μέσα από τη Μονή. Μέχρι σήμερα την τελετή κάλυπταν κάθε χρόνο δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι και διεθνείς ανταποκριτές

Το πρωί, πάντως, η πρόσβαση στη Σουμελά θα είναι περιορισμένη και για τους επισκέπτες. Στο εσωτερικό θα μπορούν να μπουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη λίστα των προσκεκλημένων, με τις τουρκικές Αρχές να επικαλούνται λόγους ασφαλείας. Για το υπόλοιπο κοινό και τους τουρίστες, η Μονή θα ανοίξει μετά τις 14:00.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν ήδη απορρίψει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το αίτημα να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου, εγκρίνοντας αντί γι’ αυτήν την 23η Αυγούστου, ημερομηνία που συμπίπτει με τα Εννιάμερα της Παναγίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα βρίσκεται στη Σουμελά, αφού την ίδια ημέρα θα προεξάρχει στη Θεία Λειτουργία στα ερείπια της Μονής Παναγίας Φανερωμένης στην Αρτάκη της Κυζίκου.

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας εκφράζονται από τοπικούς εθνικιστικούς κύκλους της Τραπεζούντας. Ο πρόεδρος του Türkiye Kamu-Sen Τραπεζούντας, Coşkun Dilber, υποστήριξε ότι η Σουμελά είναι καταγεγραμμένη ως μουσείο και όχι ως εκκλησία και ζήτησε να ανακληθεί η σχετική άδεια.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV