Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:04

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ MOUNT GRAVATT

Χειροτονία ιατρού σε πρεσβύτερο από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Βρισβάνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Η αγία μας Εκκλησία διακονεί τον άνθρωπο για να τον σώσει από την κατάσταση της αμαρτίας, να τον συμφιλιώσει με τον Θεό, να του δείξει πως υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος που δεν καταλήγει στον τάφο και την απώλεια αλλά στη ζωή και την Ανάσταση. Και αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει ο ιερέας, να ζει δηλαδή διαρκώς μέσα στην προοπτική της Αναστάσεως και να καλεί τους πιστούς να ζουν κι εκείνοι αυτήν τη χαρά της Αναστάσεως, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα αυτής της ζωής. Και αυτή τη χαρά της Αναστάσεως την προγευόμαστε ακριβώς μέσα στο Μυστήριο της Ευχαριστίας».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κατά τη χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου, την οποία τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Mount Gravatt της Βρισβάνης, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών από την Κουινσλάνδη και την παρουσία του Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Βρισβάνης. Σημειώνεται ότι ο χειροτονηθείς, π. Παναγιώτης Σίμος, είναι Ιατρός – Γενικός Παθολόγος στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth II Jubilee Hospital της Βρισβάνης.

Προσερχόμενος συγκινημένος ενώπιον του Ποιμενάρχου του, τον ευχαρίστησε καταρχάς για την τεράστια τιμή που του επιφύλαξε, δηλώνοντας ότι «με αξιώνετε να συνεχίσω τη ζωή μου ως μάρτυρας της Χάριτος, να υπηρετήσω τον Χριστό και τη σωτηρία κάθε πιστού». Επιπλέον, εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο την ευγνωμοσύνη του για την πατρική θαλπωρή, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη που του παρέχει. «Η ευρύχωρή σας καρδιά που διακονεί με μέγιστη αγάπη, αυτοκένωση και αυτοθυσία τη σωτηρία μας», επισήμανε, «βιώνεται από όλους τους κληρικούς μας εδώ στην Κουινσλάνδη. Γι’ αυτό το λόγο, με ελπίδα και βαθιά πίστη, ταπεινά σάς ακολουθώ κι εγώ, για να καλλιεργήσουμε τον αμπελώνα του Χριστού».

Κατά τον νουθετήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε στον π. Παναγιώτη ότι η Εκκλησία τον καλεί να γίνει από ιατρός των σωμάτων, ιατρός των ψυχών. Και αυτό θα το επιτελεί με την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, δια της οποίας θα μεταδίδει στους πιστούς τον Άρτο της ζωής. «Αυτό είναι το έργο του ιερέως» , του επισήμανε, «να τρέφει τον λαό του Θεού με το άγιο Σώμα Του Κυρίου και με το Τίμιο Αίμα Του. Όλα τα υπόλοιπα, να μη λησμονήσεις ποτέ, πως είναι δευτερεύοντα και επουσιώδη».

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον χειροτονούμενο για τη μέχρι σήμερα άριστη διακονία του και για το εκκλησιαστικό του ήθος, τονίζοντας πως όλα αυτά «μας γεμίζουν αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι με την ίδια αυταπάρνηση και αφοσίωση θα πορευτείς και τον όντως δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ιερωσύνης».

Στις δυσκολίες που θα συναντήσει, τον προέτρεψε να καταφεύγει στην προσευχή, ενώ απέναντι στους ανθρώπους που θα διακονήσει, τον παρακάλεσε να συμπεριφέρεται με ευσπλαχνία και καταδεκτικότητα, όχι με σκληροκαρδία. «Η σκληροκαρδία οδηγεί στην αποστασία από τον Θεό. Να είσαι πάντα προσηνής, όπως είσαι μέχρι σήμερα, και ο Θεός της αγάπης θα ευλογεί πάντα τη ζωή σου και την ιερατική σου διακονία», του επισήμανε. Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πεπεισμένος πως ο νέος Πρεσβύτερος θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας και του ιδίου ως Ποιμενάρχου του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ