Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:49

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Η χειροτονία του επισκόπου Φιλομηλίου στο Φανάρι – Τι τον συμβούλευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η χειροτονία του επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη τελέστηκε χθες Τρίτη στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο υπό τη σκιά των αντιδράσεων της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στην προσφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «καλείσαι να φέρεις στη διακονία σου στην Αμερική την ίδια «διεθνική και πνευματική δύναμη» για την οποία μιλάει ο Παναγιώτατος, για να υπηρετήσεις τους πιστούς στους οποίους θα προεδρεύεις με αγάπη.!».

Αμέσως μετά στην αίθουσα του θρόνου, ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον νεοχειροτονηθέντα επίσκοπο και επεσήμανε πως, “καλείτε να υπηρετήσετε τους αλβανόφωνους ορθόδοξους πιστούς υπό το ωμοφόρο μας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά. Αυτό πρέπει να το κάνετε με απόλυτο σεβασμό προς τη Μεγάλη Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της αλλά και σε αδελφική συνεργασία με τον Έξαρχό μας, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο”.

“Προσευχόμαστε στον Θεό εν Τριάδα, με ένα στόμα και με μια καρδιά με όλους τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες στη χαρά σας, να σας χορηγηθεί μια καρποφόρα επισκοπική διακονία προς δόξα του ουράνιου ονόματός του και προς όφελος των πιστών” .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ