Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:20

Χειροτονία διακόνου από τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου στη Σαφράμπολη της Νέας Ιωνίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριου με συλλειτουργό το οικείο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας τελέστηκε χειροτονία διακόνου, καθώς ένας νέος άνθρωπος και ενορίτης, ο Ιωάννης Πάσσιος ακολούθησε το δρόμο της ιερωσύνης.

Ο κ. Γαβριήλ τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή δύναμη σε αυτό το απαιτητικό ξεκίνημα.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ένα νέο παιδί, ένας σαφραμπολίτης ακολουθεί το δρόμο της διακονείας. Η πίστη των προσφύγων και των Σαφραμπολιτών ειδικότερα, ανέκαθεν ήταν και είναι μεγάλη», τόνισε ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας.

Απευθυνόμενος προς τον νέο διάκονο είπε πως «Καλείσαι να διακονήσεις όπως ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Σε μία πορεία δύσκολη, με συμπλέοντες την οικογένειά σου. Να αγαπήσεις το θυσιαστήριο και τη διακονία έως το ύψιστο σημείο της ενώσεως με το Θεό. Καλείσαι να μετουσιώσεις την αγάπη του Θεού σε αγάπη προς τον συνάνθρωπο».

 Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Ανέων για την παρουσία του στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ