Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 9:56

Χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στον Άγιο Δημήτριο Όπλων (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου “Ένας πραγματικός ιερέας είναι δίκαιος, πραής, σώζων και κάθεται επί πώλου όνου. Και είναι πραγματικός βασιλιάς εκείνος ο ιερέας που εμφορείται από πνεύμα δικαιοσύνης και τηρεί την ίδια στάση σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως”.

Με αυτά τα λόγια και λαμβάνοντας αφορμή από την υμνολογία της ημέρας, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών αφού τόνισε τον προορισμό ενός ιερέα, προεχείρισε σε πνευματικό και πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου των Όπλων π. Στέφανο Βερλέκη.

Ο κ. Συμεών τόνισε πως “ο ιερέας έιναι πατέρας ευσπλαχνίας όλων των ανθρώπων, είναι πραής και παραμένει αναπαυμενος στην αγάπη του Θεού. Μεταφέρει την ειρήνη μέσα σε εναν κόσμο ανταγωνιστικό και αντικρουομένων συμφερόντων. Είναι όργανο της σωτηρίας που σημαίνει ότι διακονεί την πραγματική ολοκληρωση του ανθρωπίνου προσώπου. Είναι αυτός που λειτουργεί εναποιητικά, συνθέτει και διακονία στην πραγματική ενότητα και πορεύεται με τον ονειδισμό των ονειδιζόντων, τις ασθενείς του δυνάμεις και την απροσωπόλητη αγάπη”.

Αναφέρθηκε επίσης στο νεο εφημέριο του ναού τονίζοντας πως υπήρξε προσωπική του επιλογή και εισήγηση προς τον Αρχιεπίσκοπο για να τοποθετηθεί στο ναό αυτό.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ