Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 20:23

Χειροθεσία αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου έχει χαρές σήμερα. Ένα άξιο στέλεχός της, ο Εφημέριος της Ενορίας της Μπόχαλης, ο π. Νικόδημος Κεφαλληνός, έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου

από τα τίμια χέρια του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μπόχαλης, εν πληθούση εκκλησία, σήμερα Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης προς το εκκλησίασμα, ο π. Νικόδημος βραβεύεται για την πιστότητά του στην Εκκλησία και ότι έχει λάβει ήδη δύο πτυχία (σ.σ. του Ε.Α.Π. και της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.), χρεώνεται μάλιστα από εδώ και πέρα για περισσότερη και εντατικότερη προσφορά στην Εκκλησία. Ο ίδιος ο νέος Αρχιμανδρίτης ευχαρίστησε τόσο τον Ποιμενάρχη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, όσο και τον από Ζακύνθου Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για την όλη στήριξή τους στην μέχρι τούδε ιερατική πορεία του.

Εμείς από την θέση αυτή ευχόμαστε ο π. Νικόδημος να αναδειχθεί Άξιος της τιμής που του έγινε από τον οικείο Ποιμενάρχη και σε ανώτερα αξιώματα να συγχαρούμε. Δεδομένου μάλιστα ότι η λέξη “Αρχιμανδρίτης” σημαίνει κυριολεκτικά: αρχηγός μάνδρας, δηλαδή Ηγούμενος Μοναστηρίου, μακάρι κάποτε να ανέλθει και σε αυτή την περιωπή! Εύγε!!!

Πηγή: Νυχθημερόν

Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας | Φωτογραφίες: IridaStudio και Μάριος Μπενίσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ