Πε, 13/06/24 | 2:02

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ TAYLOR SQUARE

Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών Αυτής θυγατέρων, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στον εορτάζοντα φερώνυμο ιερό ναό στην πλατεία Taylor Square στο Σύδνεϋ.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος μίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τις τιμώμενες Αγίες και ιδιαιτέρως για τις τρεις θυγατέρες της θεοσεβούς Σοφίας, οι οποίες, αναθρεμμένες με τα νάματα της χριστιανικής πίστεως, ομολόγησαν με θάρρος τον Χριστό, υπέμειναν φρικτά βασανιστήρια και τελικώς αποκεφαλίστηκαν από τους διώκτες των Χριστιανών.

Στο τέλος του Εσπερινού, οι πιστοί έμπλεοι συγκινήσεως αναφώνησαν «Άξιος» για τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας τους, π. Ειρηναίο Τριάντη, ο οποίος έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη δια των χειρών του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Απευθυνόμενος στον π. Ειρηναίο, ο Σεβασμιώτατος εξήρε το εκκλησιαστικό του φρόνημα, όπως και την εργατικότητα και την αφοσίωση που επιδεικνύει, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα φανεί αντάξιος της τιμής που του γίνεται από την τοπική Εκκλησία και θα συνεχίσει τη διακονία του με ακόμα μεγαλύτερο ιερό ζήλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ