Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 10:42

Χειροθεσία αναγνώστη στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού από τον Μητροπολίτη Κορωνείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

O Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων προεξήρχε της σημερινής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Παντελεήμων μίλησε για την αρετή της υπομονής. “Χωρίς αυτήν καμία ανθρώπινη ζωή και σχέση δε μπορεί να σταθεί, να στηριχθεί, και να προχωρήσει”, είπε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε λέγοντας πως “Υπάρχουν πολλές εκφάνσεις της υπομονής, με πρώτη εκείνη προς τον εαυτό μας. Να αποδεχόμαστε υπομονετικά τον εαυτό μας, ώστε να μπορούμε να δεχόμαστε και τους συνανθρώπους μας. Με υπομονή μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τις αποτυχίες μας, αλλά και να στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις θλίψεις της ζωής”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Αν ο Θεός δεν είχε υπομονή με εμάς, θα μας τιμωρούσε σε κάθε μας αμαρτία. Εκείνος όμως υπομένει και περιμένει. Η υπομονή είναι το μεγαλύτερο όπλο, αν θέλουμε να βγούμε νικητές και όρθιοι στη ζωή μας”.

Προ της απολύσεως, σε κλίμα συγκίνησης, χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Γυμνασίου Κωνσταντίνο Καράι, ένα παιδί πολύ φιλακόλουθο και επιμελής μαθητής που διακονεί από το 2011 στο ιερό αναλόγιο δίπλα στον δάσκαλό του Φώτιο Γιαννακάκη, Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος μαζί με τους ιερείς του ναού τον Αρχιμανδρίτη Κλήμη Φιλίππου και Πρωτοπρεσβύτερο Μενέλαο Κουκούλη έχουν αγκαλιάσει τον Κωνσταντίνο από την πρώτη ημέρα.

Ο κ. Παντελεήμων ευχήθηκε στο νέο αναγνώστη φωτισμό, πρόοδο και προκοπή στην ζωή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ