Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:34

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες γέμισαν τον αθηναϊκό ουρανό για την αγιοκατάταξη του π. Ευμένιου Σαριδάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες που αντήχησαν σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας την αγιοκατάταξη του «δικού τους» όπως ακριβώς λένε ιερέα Ευμένιου Σαριδάκη, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην περιοχή που δραστηριοποιούνταν ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι καμπάνες ανήγγειλαν το χαρμόσυνο μήνυμα, διακόπτοντας προς στιγμή την χαρμολύπη της Μεγάλης Σαρακοστής.

Πρόκειται για τον δεύτερο άγιο «γείτονα» του προσκυνήματος, μετά τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό, που επίσης είναι συνδεδεμένος με την περιοχή.

ΒΙΝΤΕΟ: orthodoxia.info

Πολλοί κάτοικοι μάλιστα έσπευσαν με χαρά και συγκίνηση στον προσκυνηματικό ναό της αγίας Βαρβάρας όπου εψάλει δοξολογία με την ευκαιρία της Αγιοκατατάξεως του αγίου που γνώρισαν και έζησαν κοντά του πολλές στιγμές πνευματικής ανακούφισης και ψυχικής θαλπωρής.

Στην απόλυση της δοξολογίας που τέλεσε ο προϊστάμενος του ιερού ναού αρχιμανδρίτης Δαμασκηνος Δαμιανάκης την στιγμή που έφτασε στο όνομα του νέου αγίου, ο κόσμος με δάκρυα στα μάτια ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ο Άγιος της γειτονιάς τους

Επί σειρά ετών έζησε ανάμεσα τους ο άγιος Ευμένιος που τους ευλογούσε, τους παρηγορούσε, τους εξομολογούσε, τους επισκέπτονταν στα σπίτια τους.

Μεγάλη ευλάβεια είχε στην Θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Γι’ αυτό, επισκέπτονταν τακτικά το Ιερό προσκύνημα, που απέχει μερικά μέτρα απ’ το Λοιμωδών για να πει στην Αγία τα, «δύσκολα να λύσει», όπως έλεγε ο ίδιος.

Πάντοτε στην εορτή της Αγίας αγόραζε κόκκινα τριαντάφυλλα και τα πρόσφερε μπροστά στην εικόνα της μαζί με χρήματα, όπως συνήθιζε να κάνει.

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή έστελνε λουλούδια για το Επιτάφιο της Αγίας Βαρβάρας και για τον Επιτάφιο της Παναγίας Ελεούσης, όπως μαρτυρεί η κα Ευαγγελια Κουρουνιώτη, μια απ’ τις γυναίκες που τον διακονούσαν.

Οι άνθρωποι που τον γνώρισαν μαρτυρούν για τα πολλά θαυμαστά  και εξαίσια που έζησαν κοντά του. Άνθρωποι που θεραπεύτηκαν θαυματουργικά απ’ τον Άγιο όσο ζούσε, άνθρωποι που ήταν κοντά του καθημερινά, άνθρωποι που τον διακόνησαν μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ