Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 14:13

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ

Χαρακόπουλος: Τα φαινόμενα απαξίωσης του θρησκευτικού συναισθήματος από δημόσιους παράγοντες, καταδεικνύουν ιδεοληπτικές εμμονές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Ιδεοληπτικές εμμονές» χαρακτήρισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τις ενέργειες κάθε δημοσίου παράγοντα που προσπαθεί να απαξιώσει το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων χριστιανών.

Όπως τόνισε μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και μέλος της Βουλής των Ελλήνων, από τον Τύρναβο, όπου βρέθηκε για την εορτή του πολιούχου αγίου Γεδεών, «όλοι αυτοί επιδιώκουν να ακυρώσουν ένα βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που είναι η χριστιανική του παράδοση».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως «πραγματικά μας θλίβουν ενέργειες, όπως της Μαλτέζας Επιτρόπου Χελένα Ντάλι, που επιχείρησε να καταργήσει την ευχή “Καλά Χριστούγεννα”, αλλά και κάθε άλλου δημόσιου παράγοντα, που φαίνεται να απαξιώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα των εκατομμυρίων Χριστιανών Ευρωπαίων και επιδιώκουν να ακυρώσουν έναν βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που είναι η χριστιανική του παράδοση».

Πρόσθεσε δε πως «τα φαινόμενα αυτά καταδεικνύουν μόνον ιδεοληπτικές εμμονές και άγνοια της ιστορικής και κοινωνικής πραγματικότητας, που ως αποτέλεσμα έχουν την δημιουργία χάσματος στις κοινωνίες των κρατών-μελών της ΕΕ και εντέλει ρίχνουν νερό στον μύλο των κάθε λογής αρνητών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός ωστόσο αναφερόμενος στους νεομάρτυρες που υπερασπίστηκαν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, σημείωσε πως «η θυσία του νέφους των Νεομαρτύρων στους ζοφερούς αιώνες του τουρκικού ζυγού αποτέλεσε καταλυτικό στοιχείο στην διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του έθνους. Οι Νεομάρτυρες αναδείχθηκαν σε αστείρευτες πηγές δύναμης και ελπίδας των σκλαβωμένων Ελλήνων, απαράμιλλα παραδείγματα ελεύθερου φρονήματος, που προετοίμασαν με το αίμα τους την μεγάλη Επανάσταση του Γένους το 1821».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «η μνήμη τους παραμένει ζωντανή στο σήμερα, καταδεικνύοντας την αδιάλυτη σχέση του νέου ελληνισμού με την Ορθοδοξία, ενώ παράλληλα συνιστά καθοριστικό στοιχείο της ζώσας παράδοσής μας σε μια εποχή που διάφορα κέντρα επιχειρούν μια ανιστόρητη αλλοτρίωση της χριστιανικής ταυτότητας των λαών της Ευρώπης».

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρακόπουλος ευχήθηκε ενόψει της έλευσης του νέου έτους υγεία για όλους και προπαντός, «την λήξη της μεγάλης δοκιμασίας της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί, όπως και ολόκληρο τον πλανήτη, πλέον των δύο χρόνων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ