Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 9:40

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ενοποιητική η δύναμη της Ορθοδοξίας, παρά τις κρίσεις στις σχέσεις εκκλησιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην ανάδειξη της ενοποιητικής δύναμης της Ορθοδοξίας, παρά τις κατά καιρούς κρίσεις στις σχέσεις των εκκλησιών, που όπως τονίζει «έρχονται και παρέρχονται», αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Μόσχα κ. Θανάση Αυγερινό.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ μετά τη λήξη των εργασιών του 7ου Διεθνούς Χριστιανικού Συνεδρίου «Θρησκεία και Ειρήνη», που ήταν αφιερωμένο στον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο και έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του καθεδρικού ναού του Σωτήρος, δίπλα στο Κρεμλίνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο το κοινό θρησκευτικό μας βίωμα με τους Ρώσους ομόδοξους αδελφούς μας και τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. Είναι και η κοινή πολιτιστική κληρονομιά που μοιραζόμαστε. Γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική η διοργάνωση συνεδρίων, όπως το Διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ της Μόσχας, που μας δίνουν την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί Ορθόδοξοι από διαφορετικές χώρες και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για όλα τα μεγάλα ζητήματα της σύγχρονης εποχής.

Στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, της ανάδειξης της ενοποιητικής δύναμης της Ορθοδοξίας. Παρά τις κατά καιρούς κρίσεις στις σχέσεις των εκκλησιών -που έρχονται και παρέρχονται- σε επίπεδο διακοινοβουλευτικής συνεργασίας έχουμε χρέος να επενδύσουμε σε κοινές δράσεις και αυτό πράττουμε με συνέπεια».

Ο Έλληνας βουλευτής συμμετείχε στο κεντρικό πάνελ του Φόρουμ, στη θεματική ενότητα «Διάλογος των θρησκειών στην αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας» μαζί με πολιτικούς ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θρησκειών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ