Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 18:58

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Χαλκίδος για εργαζομένους ΛΑΡΚΟ: “Ο Θεός να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται εντός του εργοταξίου της «ΛΑΡΚΟ» λειτούργησε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος μετά από προσωπική επιθυμία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιερό μυστήριο της θείας ευχαριστίας, την μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού και εξήγησε περαιτέρω τα όσα τελούνται κατά την θεία λειτουργία και τους συμβολισμούς τους.

Έπειτα, αναφέρθηκε ερμηνευτικά στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα και σχολίασε το γεγονός ότι ο χριστός αναστέναξε μπροστά στον μογγιλάλο που κατόπιν θεράπευσε ενώ ευχήθηκε ο Θεός να ακούσει τους αναστεναγμούς όλων και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που δεν είναι τίποτε άλλο από την διατήρηση της εργασίας τους, ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο ή να κληθούν να ζήσουν με επιδόματα.

Κλείνοντας προέτρεψε μάλιστα τους πιστούς να ολοκληρώσουν το ιερό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με νηστεία και προσευχή και να αξιωθούν να εορτάσουν και το άγιο Πάσχα.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Εργαζομένων της Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» κ. Γεώργιος Σελεβάκος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ