Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 18:36

Χαλκίδος Χρυσόστομος: “Όποιος δεν δέχεται τον Σταυρό, δεν δέχεται το πρόσωπο του Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Όποιος δεν δέχεται τον Σταυρό, τότε δεν δέχεται και το πρόσωπο του Χριστού. Ο Τίμιος Σταυρός είναι το σύμβολο που θεμελίωσε την αλήθεια και την αγάπη του Θεού. Για τον λόγο αυτό, να τον αγαπάνε όσοι τον φέρουν και όχι να τον έχουν ως κόσμημα”.  Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος επεσήμανε το νόημα της σημερινής εορτής από τον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Ο κ. Χρυσόστομος προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού στον περικαλλή ναό στο κέντρο του Πειραιώς, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων καθώς και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Τους Αρχιερείς, πλαισίωνε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε πως “ενώ η ορθόδοξη πίστη και ο Σταυρός δεν προκαλούν κανέναν, σε αντίθεση με άλλα σύμβολα, για τους Ιουδαίους θεωρείται αισχύνη. Μάλιστα, τα δικά μας σύμβολα στις μέρες μας, δεν συμβαδίζουν με την πορεία και αντίληψη των δήθεν προοδευτικών προσώπων που μας περιβάλουν”.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος έκλεισε αναφέροντας πως “ο Σταυρός, που τόσο βαθιά αγάπησαν και τίμησαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, δεν είναι σύμβολο φανατισμού, αλλά αγάπης”.

Τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα ευχαρίστησε για την παρουσία τους στις πανηγυρικές εκδηλώσεις ο οικείος ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ,

Το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Ισαποστόλων καθώς και της Κάρας του Οσίου Παρθενίου, στους γύρω δρόμους του Πειραιά.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ