Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:17

Χαλκιδική: Κήρυγμα ιερέα για τα μέτρα εντός των ναών προκάλεσε αντιδράσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ιερέα στα Νέα Σίλλατα Χαλκιδικής ο οποίος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαγορεύσει την είσοδο σε πιστούς που είτε έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, είτε φοράνε μάσκα, είτε έχουν κάνει self test.

«Θα σας το πω έτσι χύμα. Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία» δήλωσε χαρακτηριστικά, με  πιστούς που ήταν παρόντες να τον χειροκροτούν.

Ο ιερέας που ανήκει στην μητρόπολη Κασσανδρείας, την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ μετά την ακολουθία των Παθών κάλεσε τους πιστούς να μην υπακούν τις προτροπές του διαβόλου, δηλαδή το εμβόλιο, την μάσκα και το self test.

«Όποιος δεν υπακούσει στις εντολές του διαβόλου, αυτός δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, δεν έχει το δικαίωμα να πάει στην εκκλησία, δεν έχει το δικαίωμα να έχει περίθαλψη, δεν έχει το δικαίωμα τα παιδιά του να πάνε στο σχολείο» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για φασισμό και υπογράμμισε ότι ο Θεός κάνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου.

Μάλιστα όπως τόνισε σκόπευε να τελέσει την Αναστάσιμη ακολουθία στις 12 το βράδυ και όχι στις 9 όπως έλεγε η εντολή της Ιεράς Συνόδου.

Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος μιλώντας σήμερα στον Alpha, ανέφερε “έχει κληθεί ήδη σε απολογία και αναμένουμε εγγράφως τη απολογία του. Η κατηγορία είναι της απείθειας και περιφρόνηση της Ιεράς Συνόδου και των εντολών αυτής και ότι άλλο σχετικό έχει λεχθεί από μέρους του”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ