Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου εξειδικεύονται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Κεκλεισμένων των θυρών θα λειτουργούν οι ναοί σε Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα, Άγιο Νικόλαο, Μύκονο και Θήρα, όπου ταυτόχρονα απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων αλλά και η παρουσία πιστών στο προαύλιο του ναού. Οι πιστοί θα μπορούν να μπουν στις εκκλησίες μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Σε αυτές τις περιοχές επιτρέπεται επίσης η τέλεση μυστηρίων γάμων και βαπτίσεων καθώς και κηδειών με τον αυστηρό, όμως, περιορισμό της παρουσίας έως 9 ατόμων.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου” (οι οποίες αναφέρονται στην πρώτη εικόνα, παρ. 1Α.α) καθώς και σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, οι ναοί συνεχίζουν να λειτουργούν με την παρουσία μόνο 9 πιστών. Στην υπόλοιπη χώρα, τέλος, συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός του ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 50 πιστούς.