Αυτά είναι τα θέματα που θα συζητήσει η Ιεραρχία τον Οκτώβριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Χρήστος Μπόνης

Δυο χρόνια μετά την τελευταία τακτική σύγκληση της, επιστρέφει στο συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για έναν «μαραθώνιο» συνεδριάσεων που θα κρατήσουν πέντε μέρες.

Από την Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου το σύνολο των εν ενεργεία μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κληθούν να συζητήσουν για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για την διοίκηση της Εκκλησίας αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον χώρο της.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με την εκλογή τριών νέων μητροπολιτών για τον Λαγκαδά, το Κιλκίς και την Καστοριά, οι ποιμενάρχες των οποίων (Λαγκαδά και Καστορίας) έφυγαν από την ζωή χτυπημένοι από τον κορονοϊό.

ΠΛΗΘΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ο καθιερωμένος χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου προς τους συνοδικούς μητροπολίτες θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας αφού για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας με ό,τι αυτή προκάλεσε και προκαλεί, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας θα τοποθετηθεί στο ανώτατο διοκητικό όργανο της Εκκλησίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι εισηγήσεις των μητροπολιτών, Γουμενίσσης, Διδυμοτείχου, Ιλίου, Ν. Ιωνίας, Κηφισίας, Μεσσηνίας, Μάνης και Πειραιώς, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την εισήγηση εξαιρετικά σημαντικών ζητημάτων για την Εκκλησία, τη διοίκηση της και την σχέση της με την κοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο Οκτώβριο, η ΙΣΙ δεν κατέστη δυνατόν να συγκληθεί εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ORTHODOΧIA.INFO ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ι.Σ. ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: