Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:24

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Αυστραλίας: “Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Σταύρωση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αισθήματα θρησκευτικής ευλαβείας και βαθειάς συγκινήσεως, οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πέμπτης ηπείρου συνέρρευσαν κατά χιλιάδες τη Μεγάλη Παρασκευή στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να προσκυνήσουν τους ανθοστολισμένους Επιταφίους και να ψάλλουν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τα Εγκώμια του επιταφίου».

Στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, όπου οι ομογενείς είχαν τη χαρά να υποδεχθούν Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Παρασκευής ήταν ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Thomastown.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ενώ προεξήρχε της Περιφοράς του Επιταφίου στους δρόμους του Thomastown, περιστοιχούμενος από τον Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, τους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο και τον ιερό Κλήρο, με τη συμμετοχή περίπου δέκα χιλιάδων ευλαβών πιστών.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με συγκίνηση στο πολυπληθές εκκλησίασμα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και εμψυχώσεως ενόψει της Αναστάσεως του Θεανθρώπου. «Μην ξεχνάτε ότι για να φτάσουμε στο Μεγάλο Σάββατο και να πούμε το “Χριστός Ανέστη”, πρέπει να περάσουμε από τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή».

Προσέθεσε δε «δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς σταύρωση. Αυτό να έχετε στη σκέψη σας και να μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας, να μην χάνετε ποτέ το κουράγιο σας, να μην χάνετε ποτέ την πίστη σας. Αυτό είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Έχουμε πίστη στον Θεό και έχουμε τον Χριστό μπροστά μας. Αυτόν ακολουθούμε και από Αυτόν παίρνουμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο κ. Μακάριος παρακάλεσε τους ομογενείς να διατηρούν την πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων τους, επισημαίνοντας με έμφαση, «μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε όχι μόνο για εμάς αλλά για να το κληροδοτήσουμε και να το παραδώσουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη στα παιδιά μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ