Με την φράση “τα παιδιά μας πολλές φορές θέλουν ψωμί και εμείς τους δίνουμε πέτρες», ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος εξέφρασε την ανησυχία του για τις προτεραιότητες που δίνουν οι περισσότεροι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μακάριος «Τους δίνουμε τις πέτρες του κόσμου τούτου και δεν τους δίνουμε τον Χριστό, όπως έκαναν οι γονείς της Αγίας Παρασκευής. Μιλήσαμε στα παιδιά μας για ωραία
πανεπιστήμια, τα εμπνεύσαμε να αποκτήσουν ωραία πτυχία, τα διδάξαμε να θέλουν να γίνουν μεγάλοι και τρανοί της γης, αλλά δεν τα διδάξαμε να θέλουν να γίνουν άγιοι και μάρτυρες της πίστεως και της Εκκλησίας».

Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος που προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο εορτάζοντα ναό, στο
προάστιο Μπλάκταουν του Σύδνεϋ, προέτρεψε τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τον Χριστό. «O Χριστός είναι ένας πολυτιμότατος θησαυρός, που μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει τη νέα γενιά. Να μη φοβόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον Χριστό, για τον παράδεισο και για την κόλαση, για τη μετά θάνατον ζωή, για τις αξίες του Ευαγγελίου και για τις αξίες του Χριστιανισμού, που είναι μοναδικές”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “Εάν ολη η κοινωνία λειτουργούσε σύμφωνα με την αλήθεια του Ευαγγελίου, ούτε δικαστήρια θα χρειαζόμασταν, ούτε φυλακές, ούτε δικηγόρους, ούτε αστυνομικούς. Όλα θα ήταν ένας παράδεισος. Αλλά όπου φεύγει το Ευαγγέλιο, ο κόσμος γίνεται ζούγκλα”.

Ετικέτες: