Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:17

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ANZACS

Αυστραλίας: “Τα χώματα της πατρίδος μας είναι ποτισμένα με το αίμα εκατοντάδων Αυστραλών στρατιωτών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα χώματα της πατρίδος μας από τη Λήμνο μέχρι την Κρήτη και σε πολλές ακόμη γωνιές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος, είναι ποτισμένα με το αίμα εκατοντάδων Αυστραλών στρατιωτών, οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τις πανανθρώπινες αξίες κατά τον Α´ και τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ήρωες αυτοί ήταν μερικοί μόνο από τους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες ANZACs, οι οποίοι, αν και μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειές τους, υπερασπίστηκαν με αυταπάρνηση τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι ANZACs έχουν καταγραφεί ως πρότυπα ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος συμπορεύτηκε μαζί τους άλλοτε στη Λήμνο, όταν φιλοξένησε και περιέθαλψε τους στρατιώτες που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία της Καλλιπόλεως, άλλοτε στην Κρήτη και σε άλλα μέρη της ελληνικής επικράτειας, όταν ντόπιοι και Σύμμαχοι αγωνίστηκαν πλάι-πλάι για να αποκρούσουν την ναζιστική εισβολή.

Δεν υπάρχει καταλληλότερη ημέρα από τη σημερινή, προκειμένου να καταδείξουμε σε όλη την αυστραλιανή κοινωνία αυτή την περίοπτη θέση που κατέχουν οι ANZACs στην καρδιά και τη συνείδηση των Ελλήνων. Και ως Κρητικός στην καταγωγή, αισθάνομαι την ανάγκη να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για την αφοσίωση των ANZACs σε υψηλά ιδανικά, τα οποία τους υπαγόρευσαν να χύσουν ακόμα και το αίμα τους για να υπερασπιστούν τον τόπο μας. Έναν τόπο που δεν ήταν, αλλά έγινε και δικός τους!

Με απόλυτη λοιπόν επίγνωση της ιστορικής ευθύνης μας, κλίνουμε το γόνυ ευλαβικά σήμερα προ των ενδόξων ηρώων του Αυστραλιανού Έθνους. Το παράδειγμά τους θα μας συγκινεί πάντοτε, θα μας εμπνέει και θα μας καθοδηγεί. Δεν θα τους λησμονήσουμε ποτέ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ