Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:43

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΕΝΟΡΙΑ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας: “Συχνά νομίζουμε ότι είναι αρκετό που ερχόμαστε στην εκκλησία και επαναπαυόμαστε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου κορυφώθηκαν την Κυριακή στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Burwood του Σύδνεϋ οι εορτασμοί για την επέτειο των 70 χρόνων από την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του μεγάλου σύγχρονου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας μίλησε καταλλήλως για τη βιοτή του Αγίου Νεκταρίου και απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς το πολυπληθές εκκλησίασμα. Συγκεκριμένα, αφορμώμενος αφενός από τις πολλές δοκιμασίες που είχε βιώσει ο Άγιος Νεκτάριος εξαιτίας του μίσους, του φθόνου και της συκοφαντίας που δέχθηκε και αφετέρου από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας: “οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ’ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ”, ο Σεβασμιώτατος εστίασε την προσοχή του στο πάθος της κατακρίσεως, το οποίο ταλανίζει τον σύγχρονο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων της Εκκλησίας.

«Συχνά νομίζουμε ότι είναι αρκετό που ερχόμαστε στην εκκλησία. Επαναπαυόμαστε που εκκλησιαζόμαστε, που προσευχόμαστε, που ανάβουμε το κερί μας ή που κάνουμε κάποια ελεημοσύνη. Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα εάν η καρδιά μας έχει πνεύμα κατακριτικό προς τον πλησίον». Προσέθεσε δε ότι η κατάκριση αποτελεί επιτυχία του διαβόλου καθώς, «μας βάζει όλους να ασχολούμαστε με τον άλλον και παράλληλα νομίζουμε ότι είμαστε μέσα στην Εκκλησία και ότι επιτελούμε έργο θεάρεστο». 

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος υπέμεινε την κατάκριση, την αδικία και τη συκοφαντία, εν τέλει δικαιώθηκε πρωτίστως ενώπιον του Θεού, όσο και ενώπιον της ιστορίας και της συνειδήσεως των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών. Στον αντίποδα, εκείνοι που τον κατέκριναν και τον αδίκησαν «το μόνο που κατάφεραν να κάνουν, ήταν να γεμίσουν την ψυχή τους με δηλητήριο και να χάσουν τη Βασιλεία των Ουρανών».

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελείται στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου Burwood, συνεχάρη θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του προστάτη της Ενορίας τους.

Σημειώνεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Δήμαρχος του Burwood κ. John Faker και οι Βουλευτές κ.κ. Jason Yat-sen Li, Stephanie Di Pasqua και Sally Sitou.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ