Πε, 13/06/24 | 1:48

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Αυστραλίας: “Η στιγμή του Θεού είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Κυπριανού Νερούππου τέλεσε το το πρωί του Σαββάτου στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίου Ευσταθίου στη Μελβούρνη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος όπου ιερούργησε.

Ο κ. Μακάριος πλαισιωνόταν από τον μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και τους επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο. Την προηγούμενη ημέρα ο π. Κυπριανός είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης επίσης δια των χειρών του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο οποίος απευθυνόμενος στον νέο πρεσβύτερο υπογράμμισε την αξία των αρετών της υπομονής και της εμπιστοσύνης στην πρόνοια του Θεού.

«Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Όλα γίνονται όταν πρέπει. Η στιγμή του Θεού είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε υπομονή η οποία αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση του καλού γεωργού που φροντίζει και καλλιεργεί τη σοδιά του».

Προσέθεσε δε «Μη βιαστείς. Αν θέλεις να δεις τους καρπούς των κόπων σου να περιμένεις διότι όλα θέλουν τον χρόνο τους. Χωρίς κόπο μόνο ζιζάνια φυτρώνουν και μάλιστα εν μία νυκτί. Η Εκκλησία δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα. Οι ποιμαντικές παρεμβάσεις σου να είναι μετρημένες, ζυγισμένες και να αποτελούν προϊόν προσευχής και διακρίσεως».

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας του Σαββάτου τη διπλή χαρά της τοπικής Εκκλησίας σηματοδότησε η εις διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου κ. Κυριάκου Τσάπα.

Εξίσου εγκάρδιους λόγους αγάπης και στοργής επιφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και για τον π. Κυριάκο, ο οποίος προέτρεψε τον χειροτονούμενο, «να προσθέτεις υλικά τα οποία θα αντέχουν στον χρόνο και στη δοκιμή της φωτιάς των πειρασμών. Να είναι έργα θεοκίνητα, έργα υπομονής και επιμονής, έργα έμπνευσης αλλά και ταπείνωσης, έργα δοξολογίας του Θεού. Να έχεις δια βίου την πεποίθηση ότι κτίζεις στον κάθε άνθρωπο που σου εμπιστεύεται η Εκκλησία τον εν σώματι ναό του Θεού. Μην κάνεις διακρίσεις και μη δειλιάσεις ιστάμενος ενώπιον των δυσκολιών. Προ παντός μη γίνεις αιτία κακής οικοδομής γιατί τότε καταστρέφονται ψυχές με δική μας ευθύνη».

Τέλος, αναγνωρίζοντας τον ζήλο και το εκκλησιαστικό φρόνημα που διακρίνουν τον π. Κυριάκο, ο Σεβασμιώτατος τού απηύθυνε μία ακόμη παραίνεση. Να γνωρίζει την τεράστια σημασία που έχει η τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στο έργο της σωτηρίας του κόσμου. «Η ευχαριστία είναι το μυστήριο των μυστηρίων το οποίο μεταποιεί τα πάντα εις Χριστόν», υπογράμμισε ο κ. Μακάριος

Παρακάλεσε δε τον νέο διάκονο να κρατήσει εγχάρακτη στην ψυχή του αυτήν την αλήθεια και να την κάνει βίωμά του. «Να γνωρίζεις ότι από τώρα με την πνευματική εξουσία που λαμβάνεις από τον Χριστό δια της χειροτονίας γίνεσαι και εσύ κατά μίμηση Χριστού, “ο προσφέρων και ο προσφερόμενος”, εις υπουργία του μυστηρίου της βασιλείας του Θεού», τόνισε κλείνοντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ