Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 5:31

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ

Αυστραλίας σε ορθόδοξους Ουκρανούς: “Εγώ θα είμαι κοντά σας και η αρχιεπισκοπή θα είναι πλέον το σπίτι σας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μια ευχάριστη και συγκινητική έκπληξη επεφύλαξε ομάδα Ορθοδόξων Ουκρανών το Σάββατο το βράδυ στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο όταν αυτός επέστρεψε από τη Μελβούρνη όπου είχε μεταβεί για τριήμερη επίσκεψη προκειμένου να τελέσει τρεις χειροτονίες νέων κληρικών.

Στο αεροδρόμιο Kingsford του Σύδνεϋ, Ουκρανοί πιστοί με προεξάρχοντες τον π. Σάββα Πιζάνια, Προϊστάμενο της ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ, και τον κ. Peter Deriashnyj, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ουκρανών Κοζάκων Αυστραλίας και Πρόεδρο της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Βασιλείου στο Newcastle, περίμεναν τον Αρχιεπίσκοπο κατά την άφιξή του για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους που τους δέχθηκε κάτω από το ωμοφόριό του και την πνευματική του προστασία.

Ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες της Ουκρανίας, κρατούσαν την ουκρανική σημαία και τραγούδησαν ουκρανικά τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ αναφωνούσαν συνεχώς «Άξιος».

Εκ μέρους όλων μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ουκρανών κ. Deriashnyj ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά το έθνος μας και η πατρίδα μας η Ουκρανία, η παρουσία σας ήρθε σαν δώρο από τον Θεό. Είμαστε ορφανοί και θέλουμε να σας έχουμε πατέρα και σας παρακαλούμε να μη μας εγκαταλείψετε ποτέ».

Ο κ. Μακάριος φανερά συγκινημένος τους ευλόγησε και υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν. «Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά ενωμένοι με την ευχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου», τόνισε.

Επεσήμανε δε «θα τελειώσει αυτός ο ανίερος και ανέντιμος πόλεμος που είναι αποτέλεσμα της μεθοδίας του διαβόλου και των ανθρώπων του και τότε όλοι θα πανηγυρίσουμε την ελευθερία της όμορφης και ευλογημένης Ουκρανίας. Σας παρακαλώ μέχρι τότε να προσεύχεστε να σταματήσει ο πόλεμος. Εγώ θα είμαι κοντά σας. Θα είμαι ο πατέρας σας και η Αρχιεπισκοπή θα είναι πλέον το σπίτι σας. Σάς καλωσορίζω στο σπίτι σας εκεί όπου ανήκετε κανονικά και εκκλησιαστικά».

Οι πιστοί με μεγάλη αγάπη χαιρέτησαν τον Αρχιεπίσκοπο και έψαλλαν το πολυχρόνιό του στα Ουκρανικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ