Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:11

Αυστραλίας σε νέο πρεσβύτερο: “Αν επαναφέρεις στο δρόμο του Χριστού τούς σύγχρονους άπιστους Θωμάδες τότε εξεπλήρωσες την ιερατική σου αποστολή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Αν καταφέρεις να ενδυναμώσεις την πίστη των ανθρώπων τότε πραγματικά εξεπλήρωσες το ιερατικό σου χρέος ενώπιον του Θεού. Αν καταφέρεις να επαναφέρεις στον δρόμο του Χριστού τούς σύγχρονους άπιστους Θωμάδες, αυτούς που δεν πιστεύουν πουθενά ή αυτούς τους χλιαρούς που είναι μεταξύ πίστεως και απιστίας, τότε εξεπλήρωσες την ιερατική σου αποστολή», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος κατά τη χειροτονία του νέου πρεσβυτέρου.

Ο κ. Μακάριος το πρωί της Κυριακής του Θωμά χοροστάτησε κατά τον όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στο προάστιο Mascot του Σύδνεϋ, πλαισιωμένος από τον επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο και από ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ.

Προ της χειροτονίας του κ. Νικόλαου Carmona, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε το πασχάλιο μήνυμά του, ότι «η Ανάσταση καθίσταται γεγονός πίστεως που μας καλεί σε μια υπαρξιακή υπέρβαση», ενώ παρατήρησε πως η υπέρβαση αυτή φάνηκε ότι δεν κατέστη, εν πρώτοις, εφικτή από τον Απόστολο Θωμά, ο οποίος εκ φύσεως ήταν άνθρωπος απαισιόδοξος. Αφού περιέγραψε την αρχική δυσπιστία του Αποστόλου και το γεγονός της ψηλαφήσεως των πληγών του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά του Χριστού στη συνέχεια επικέντρωσε στην ομολογία του Θωμά η οποία αποτυπώνεται στη φράση του: «Ὁ Κύριός μου καί ὁ Θεός μου». «Είναι μεγάλη ευλογία το ότι χειροτονείσαι σήμερα διότι θα έχεις καθημερινά ενώπιόν σου τη δύναμη της πίστεως», τόνισε απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο Διάκονο προτρέποντάς τον παράλληλα να κρατήσει και να ομολογεί συνεχώς τον λόγο του Θωμά που είναι νικητήριος και θριαμβευτικός.

Ο Αρχιεπίσκοπος ωστόσο τον παρότρυνε να συνεχίσει να διακονεί την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγάπη, την ίδια πίστη, την ίδια αφοσίωση και υπακοή που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα και τον κάλεσε να ανέλθει τα σκαλοπάτια της ωραίας πύλης για να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο κ. Μακάριος απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον προϊστάμενο της ενορίας του Mascot, π. Σταύρο Ιβανό και τον επαίνεσε για τα χαρίσματα και τις αρετές που διαθέτει, καθώς επίσης για την αγάπη και την αφοσίωσή του προς την Αρχιεπισκοπή και την Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ