Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:37

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΟ LEICHHARDT ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας σε νέο πρεσβύτερο: “Δώσε αγάπη και θα δεις τους καρπούς του Παναγίου Πνεύματος να βλασταίνουν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Δώσε αγάπη και θα δεις τους καρπούς του Παναγίου Πνεύματος να βλασταίνουν». Την πατρική αυτή προτροπή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον διάκονο κ. Παντελεήμονα Τουμπελέκη προ της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του η οποία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt του Σύδνεϋ όπου αναλαμβάνει εφεξής να διακονεί ως ιερατικώς προϊστάμενος.

Οι ευσεβείς πιστοί της ενορίας, καθώς και τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μητροθανάση, κατέκλυσαν τον ναό και υποδέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση τον κ. Μακάριο, ενώ αναφώνησαν με μια φωνή «Άξιος» για τον νέο Πρεσβύτερο της τοπικής εκκλησίας και προϊστάμενο της ενορίας τους.

Κατά τον νουθετήριο λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο Χριστός με την Ανάστασή του προσέφερε στον άνθρωπο τη δυνατότητα του ανακαινισμού, επισημαίνοντας πως αυτός ο ανακαινισμός «δεν μετατίθεται αποκλειστικώς για το επέκεινα, για τα Έσχατα», αλλά «η αλλαγή αυτή του έσω ανθρώπου, η “καλή αλλοίωση”, η αρχή της σωτηρίας μας ευρίσκεται εδώ στην παρούσα ζωή και μένει να ολοκληρωθεί στη Βασιλεία του Θεού». Υπενθύμισε, εξάλλου, το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος, από φοβερός διώκτης της Εκκλησίας, έγινε ο φλογερότερος κήρυκας του Ευαγγελίου, και επισήμανε πως η μόνη εξήγηση για αυτή τη θεμελιώδη μεταστροφή του, είναι η θεοπτική εμπειρία που είχε ο Απόστολος, δηλαδή η συνάντησή του με τον Αναστημένο Χριστό στον δρόμο για τη Δαμασκό.

Στη βάση αυτού κάλεσε τον χειροτονούμενο να πορευθεί, τηρουμένων των αναλογιών προς συνάντηση μετά του Αναστημένου Κυρίου: «Αυτή είναι η οδός για κάθε χριστιανό, αναλόγως προς τα χαρίσματά του και τις κλίσεις του. Η δική σου κλίση είναι η οδός της αγίας ιερωσύνης, που οφείλεις να την αντιλαμβάνεσαι ως πορεία συνάντησης μετά του Αναστημένου Κυρίου, στην οποία πρέπει να προσκαλέσεις όσους περισσότερους συνοδοιπόρους μπορείς. Αυτή είναι η διακονία σου, μέσα από την ιερωσύνηνα οδηγείς τους πιστούς, που η Εκκλησία σού εμπιστεύεται στη συνάντηση μετά του Αναστάντος Χριστού».

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τον χειροτονούμενο ότι η πορεία του προς τη χαρά και το φως της Αναστάσεως θα διέρχεται πάντα από την οδύνη του Σταυρού, ενώ τον συμβούλεψε να πορευτεί στην πνευματική του Δαμασκό έχοντας πάντα προ οφθαλμών του το φως της Αναστάσεως, το οποίο θα τον οδηγεί στην αλήθεια, καθώς και να κρατάει αμώμητο το δώρο της ιερωσύνης που του παραδίδει η Εκκλησία, με σταθερότητα και με εμπιστοσύνη στον Κύριο, με γενναίο φρόνημα και ακλόνητη πίστη.

Καταληκτικά, αναγνώρισε πως «η μέχρι σήμερα πορεία σου μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία ότι οι προσδοκίες μας δε θα διαψευστούν», ενώ προέτρεψε τον π. Παντελεήμονα να δώσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ευλογημένης ενορίας του Αγίου Γερασίμου, αφιερώνοντας χωρίς φειδώ τον χρόνο του στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, καθώς και στις Θείες Λειτουργίες.

Πρωτύτερα, ο χειροτονούμενος διάκονος προσήλθε με ευλάβεια και υιϊκή συγκίνηση ενώπιον του Ποιμενάρχου του, δηλώνοντας έτοιμος να εμπιστευθεί τη ζωή του στα χέρια του Θεού, όπως και να αναλάβει τη βαριά ευθύνη που του αναθέτει ο Αρχιεπίσκοπός του. Απευθυνόμενος στον κ. Μακάριο, τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη και στοργή με τα οποία έχει περιβάλλει όλους από της αφίξεώς του στην Αυστραλία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ