Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 | 23:03

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αυστραλίας προς νέο πρεσβύτερο: “Μη λησμονήσεις ποτέ τη μεγάλη ευθύνη που σου αναθέτει η Εκκλησία και ένωσε τον άνθρωπο με τον Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην ελληνορθόδοξη ενορία της Αγίας Παρασκευής στο προάστιο Taigum της Βρισβάνης προεξήρχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας μάλιστα τελέστηκε και η χειροτονία του π. Αθανασίου ο οποίος έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κατά τον νουθετήριο λόγο του επικέντρωσε στις ευθύνες με τις οποίες επιφορτίζεται ένας κληρικός και απηύθυνε τις πατρικές συμβουλές του στον νέο πρεσβύτερο.

Περιέγραψε δε πώς η ανυπακοή των πρωτοπλάστων μετέτρεψε τη ζωή του ανθρώπου από θεοκεντρική σε εγωκεντρική, τονίζοντας στον χειροτονούμενο ότι βασικός σκοπός της ποιμαντικής διακονίας είναι να επανενώσει τον άνθρωπο με τον Θεό μετά από κάθε αποστασία της ζωής του είτε αυτή είναι μικρή είτε είναι μεγάλη. «Κατά την ιερή αυτή στιγμή που η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος σε αξιώνει να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης σε παρακαλώ και σε προτρέπω με όλη μου την αγάπη μη λησμονήσεις ποτέ αυτή τη μεγάλη ευθύνη που σου αναθέτει η Εκκλησία και ένωσε τον άνθρωπο με τον Θεό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια παρότρυνε τον π. Αθανάσιο να πορευτεί ως πραγματικά ενάρετος κληρικός δείχνοντας στον λαό του Θεού μόνο τον Χριστό και αποφεύγοντας την αλλοτρίωση που προκαλεί η απόκτηση κοσμικού φρονήματος. «Ξεκίνησε την ποιμαντική σου διακονία θεωρώντας δεδομένο ότι ο κάθε άνθρωπος αποτελεί κομμάτι της δικής σου ζωής», ήταν μια από τις συμβουλές που έδωσε στον νέο πρεσβύτερο επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όσο περισσότερο ζει ο Χριστός μέσα σου τόσο θα μεγαλώνει στην καρδιά σου η σταυρωμένη αγάπη του για τον όλο Αδάμ και τόσο περισσότερο θα ζεις τη θλίψη και το αμάρτημα του άλλου σαν να ήταν δικό σου δίχως να ταράζεσαι και να θέλεις να τον εξουθενώσεις».

Καταληκτικά, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε πεπεισμένος ότι ο π. Αθανάσιος θα δώσει όλη του την ύπαρξη στην Εκκλησία και θα αναλωθεί για την κάθε ψυχή ενώ έκανε και ειδική αναφορά στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Βρισβάνης, Επίσκοπο Μελόης κ. Αιμιλιανό, τον οποίο ευχαρίστησε για την πνευματική αγωνία του για την τοπική Εκκλησία της Αυστραλίας και για την προσφορά του σε έμψυχο δυναμικό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ