Σάββατο 28 Μαΐου 2022 | 0:42

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας προς νέο διάκονο: Όλα στην ιερωσύνη και στη ζωή του κληρικού ανήκουν στο Θεό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Το έργο της ιερωσύνης δεν είναι ανθρώπινο αλλά αγγελικό και ουράνιο», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, καθώς καλωσόρισε τον κ. Αναστάσιο Καλογεράκη, ως νέο διάκονο στην ιερατική οικογένεια της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Από τον ιερό ναό των Αγίων Πάντων στο Belmore του Σύδνεϋ, ο κ. Μακάριος, απευθυνόμενος στο νέο διάκονο ανέφερε πως, «όλα στην ιερωσύνη και όλα στη ζωή του κληρικού, ανήκουν στο Θεό και όλα επιστρέφουν σε εκείνον, ο οποίος είναι η πηγή της ζωής, της χάριτος και των χαρισμάτων. Έτσι και εμείς, μετέχουμε μυστηριακώς, δηλαδή εκκλησιαστικώς και αγιοπνευματικώς, στη ζωή της Θείας χάριτος, όταν μένουμε εν τω Θεώ, δηλαδή εν τη αγάπη», τόνισε.

Η πρωταρχική προτροπή του αρχιεπισκόπου προς τον νέο διάκονο, ήταν να μη λησμονήσει ποτέ την αγάπη του Θεού για τον ίδιο και αντιστοίχως, να μην εγκαταλείψει ποτέ, τη βασική μέριμνα της πνευματικής ζωής, που είναι να αγαπήσουμε τον Θεό, με όλη μας την ύπαρξη.

Όπως του επισήμανε ωστόσο, «κατά τη διάρκεια της διακονίας σου θα αντιμετωπίσεις και δύσκολες στιγμές, αφού οι άνθρωποι θα σε αμφισβητήσουν, θα σε αδικήσουν, θα σε πικράνουν και θα σε απογοητεύσουν. Για αυτό να είσαι έτοιμος για αυτές τις δοκιμασίες και να προσέξεις πρωτίστως, να μην ταλαιπωρήσεις και να μην απογοητεύσεις, ο ίδιος τους ανθρώπους», κατέληξε.

Από τη μεριά του ο νέος διάκονος, ευχαρίστησε θερμά τους πάντες για τις ευχές τους, προσδοκώντας αυτές να τον βοηθήσουν, ώστε να γίνει ένας καλός και πιστός διάκονος, έχοντας τον Θεό στη ζωή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ