Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 11:23

Αυστραλίας: Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω σε διαχωρισμό πιστών σε εμβολιασμένους και μη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO – Αναστάσιος Βόπης Εγκύκλιο εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος προτρέποντας μέσω αυτής το λαό της ομογένειας να εμβολιαστεί, χωρίς ωστόσο να υποχρεώνει κανέναν αφού όπως διευκρινίζει, “η ελευθερία του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή”.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει σε ορισμένες Πολιτείες της Αυστραλίας, σχετικά με τον διαχωρισμό των πιστών σε εμβολιασμένους και μη για την είσοδό τους στους ναούς, ο κ. Μακάριος ξεκαθαρίζει πως “προσωπικώς δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω με αυτό το μέτρο, το οποίο διαχωρίζει τους πιστούς σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως οι πόρτες των Εκκλησιών μας θα είναι ανοιχτές για όλους. “Δεν αποδέχομαι ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εκκλησιαστούν και δεν θα τους το επιτρέπουμε”, επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εφιστά την προσοχή των κληρικών στο «υποκείμενο νόσημα» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μέσω της εγκυκλίου- υπονοώντας την πολυγλωσσία που έχει εμφανιστεί μέσα στην Εκκλησία, καλώντας παράλληλα τους ιερείς “να μη δραστηριοποιούνται ως μεμονωμένα άτομα αλλά ως μέλη της ιερατικής οικογένειας, ώστε να μη μπερδεύονται και απογοητεύονται οι πιστοί με τις προσωπικές απόψεις του καθενός”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ