Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 20:42

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αυστραλίας: “Η πνευματικότητα και η αγιότητα είναι αυτά που απουσιάζουν από τον σύγχρονο κόσμο και άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την τελευταία ημέρα του έτους και παραμονή της εορτής του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επέλεξε να βρεθεί κοντά σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας επισκεπτόμενος τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Οργανισμού «Βασιλειάδα» στο προάστιο Lakemba του Σύδνεϋ.

Στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδας ευρίσκεται Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του Προστάτη του φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Σε αυτό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, κληρικοί της πόλεως του Σύδνεϋ, ένοικοι της μονάδας, μέλη του προσωπικού και μέλη της διοίκησης της «Βασιλειάδας», μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοδόσης Πενκλής, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, και η Πολιτειακή Βουλευτής κ. Σοφία Κώτση.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, σε μια σεμνή οικογενειακή τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της «Βασιλειάδας» για τα στελέχη, το προσωπικό και τους ενοίκους της μονάδας Lakemba, στους οποίους απηύθυνε εγκάρδιες πατρικές ευχές ενόψει και της ελεύσεως του νέου έτους. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν στην ευόδωση της υψηλής αποστολής του φιλανθρωπικού Οργανισμού, κάνοντας ειδική μνεία στο αθόρυβο αλλά εξαιρετικό έργο που επιτελεί ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος ως προϊστάμενος και καθοδηγητής επί ποιμαντικών και πνευματικών θεμάτων στις δομές της «Βασιλειάδας» στο Σύδνεϋ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μακάριος επικέντρωσε τον λόγο του στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, υπενθυμίζοντας πως, παρά το σύντομο της επίγειας ζωής του, επιτέλεσε σπουδαίο έργο για την Εκκλησία του Χριστού και για τον λαό του Θεού. Αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο του Αγίου με την ίδρυση του συγκροτήματος ευαγών ιδρυμάτων «Βασιλειάδα» για τη φροντίδα των φτωχών, των ασθενών και των ηλικιωμένων, καθώς και στο πλούσιο κι ανεκτίμητο θεολογικό του έργο.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευχήθηκε το καινούργιο έτος να είναι για όλους καλύτερο από το απερχόμενο. Καλύτερο όχι κατ’ ανάγκην σε υλικά αγαθά αλλά κυρίως σε πνευματικότητα και αγιότητα. «Η πνευματικότητα και η αγιότητα είναι αυτά τα οποία απουσιάζουν από τον σύγχρονο κόσμο και τον σύγχρονο άνθρωπο», παρατήρησε μεταξύ άλλων και κατέκλεισε με την πατρική παρότρυνση, «Να προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πνευματικότεροι άνθρωποι, αγιότεροι άνθρωποι. Γιατί ο καθένας μας είναι ένα μέρος αυτού του κόσμου και αν βελτιώνουμε τον εαυτό μας, τότε βελτιώνουμε ταυτόχρονα ένα κομμάτι του κόσμου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ