Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 | 6:10

Αυστραλίας: Παρά τις αλλόκοτες φωνές του βορρά, δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία χωρίς τον Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τον ιστορικό ρόλο και τη θυσιαστική προσφορά της Μητρός Εκκλησίας σκιαγράφησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος το πρωί της Κυριακής από την πανηγυρίζουσα ενορία του αγίου Σπυρίδωνος στο Kingsford του Σύδνεϋ. 

“Εμείς οι ορθόδοξοι έχουμε ιστορία δυο χιλιάδων χρόνων. Αν μέσα σε αυτά τα δύο χιλιάδες χρόνια η ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε Οικουμενικό Πατριαρχείο θα έπρεπε να το δημιουργήσει, γιατί δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αλλιώς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος που προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε με συλλειτουργούς τους επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Σωζοπόλεως κ. Κυριακό. 

“Δεν μπορώ να διανοηθώ την Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δεν μπορεί να υπάρξει. Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται. Παρά τις φωνές τις κρύες και παγερές του βορρά, τις φωνές τις αλλόκοτες και της εκκοσμίκευσης. Δεν μπορεί να υπάρξει Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς τον πρώτο της Ορθοδοξίας, που είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης”, πρόσθεσε. 

Πριν τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου Σπυρίδωνος, ο κ. Μακάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου τον προϊστάμενο της Ενορίας, π. Στυλιανό Σκούτα. 

“Η διάκριση αυτή αποτελεί επισφράγισμα πολλών κόπων, αγώνων, μεγάλης προσφοράς, υπακοής, αφοσίωσης και θυσίας”, τόνισε απευθυνόμενος στον π. Στυλιανό ενώ προέτρεψε πατρικά τους πιστούς, “να είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στη Μητέρα Εκκλησία και να δείχνουν την αγάπη τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την αγία και Ιερά Σύνοδο”. 

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Χρήστου Μπάγκου, όπου με πατρικές συμβουλές και πνευματικές νουθεσίες, τον παρακάλεσε να διδαχθεί από το παράδειγμα του τιμώμενου αγίου και προστάτου της ενορίας, που εφεξής θα διακονήσει. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ