Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:39

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗ Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Αυστραλίας: «Όσο πιο κοντά είμαστε στον Χριστό τόσο πιο ελαφρύς είναι ο σταυρός μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής περιοδείας του στη Βικτώρια ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος την Παρασκευή επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Box Hill της Μελβούρνης και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εν πληθούση εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως για το ιερότατο πρόσωπο της Παναγίας, «η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πρεσβεία της ανθρωπότητας στον ουρανό», όπως υπογράμμισε. Εστίασε, μεταξύ άλλων στην υπακοή της στο θέλημα του Θεού και επισήμανε ότι χάρη σε αυτή τη στάση της «άλλαξε τη ροή της ιστορίας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επικείμενη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά τη Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, η οποία όχι τυχαία έχει τοποθετηθεί από την Εκκλησία μας στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε καταρχάς ότι δια της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, οι πιστοί ενδυναμώνονται ώστε να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα μέχρι την Ανάσταση.

Ακολούθως, επισήμανε ότι ο σταυρός είναι παρών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ακόμα και στις θλίψεις και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Υπογράμμισε όμως ότι «όσο πιο κοντά είμαστε στον Χριστό τόσο πιο ελαφρύς είναι ο σταυρός μας». Παρότρυνε δε «να σηκώνουμε αγόγγυστα τον σταυρό μας» και έχοντας θερμή πίστη κάθε φορά που πάμε να πέσουμε να σηκώνουμε ξανά το κεφάλι και να προχωράμε μπροστά. «Αυτός ο σταυρός θα μας οδηγήσει στη σωτηρία», συμπλήρωσε.

Κατακλείοντας, ο κ. Μακάριος εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία να χοροστατήσει στον ναό του Τιμίου Σταυρού στο Box Hill και ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του ναού π. Διονύσιο Ράλλη.

Σημειώνεται ότι στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, οι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος και πλειάδα κληρικών από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ