Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 10:11

ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αυστραλίας: Όποιος απομακρύνεται από το Θεό στερείται της θείας χάριτος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Όταν απομακρυνόμαστε από την αυλή του Θεού σημαίνει ότι βγάζουμε τον Θεό από τη ζωή μας και στερούμαστε της θείας χάριτος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, για τη διπλή εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου.

Από τον ιερό ναό του αγίου Νικολάου στο Marrickville του Σύδνεϋ, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, παίρνοντας αφορμή από την χειροτονία του κ. Νικόλαου Carmonas, συμπλήρωσε πως «αυτοί που παραμένουν στον οίκο του Θεού, στην αυλή του και στην κανονική Εκκλησία, είναι αυτοί που τελικώς προοδεύουν πνευματικά και ανθούν στις αρετές και τα χαρίσματα», σημείωσε ο κ. Μακάριος, ερμηνεύοντας ουσιαστικά τα λόγια του εορταζόμενου αγίου.

Ο αρχιεπίσκοπος που προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στο ρόλο της ιερωσύνης, την οποία μάλιστα παρομοίασε με τα οστά του ανθρωπίνου σώματος, τόνισε πως «είναι αυτή που στηρίζει και συγκρατεί ενωμένο το σώμα της Εκκλησίας. Η είσοδος όμως σε αυτή δεν συνεπάγεται την ανάληψη μιας κοσμικής εξουσίας ή μιας υπεροχικής τάξεως», σημείωσε.

Όπως επεσήμανε μάλιστα στο νέο διάκονο, «η ιερωσύνη είναι σταυρός και μάλιστα δυσβάστακτος. «Πρόκειται για μια διακονία η οποία βασίζεται στην αγάπη και την ταπείνωση. Εάν αυτά δεν υπάρξουν στη ζωή του εκάστοτε κληρικού, τότε δημιουργείται μείζον ζήτημα στην Εκκλησία», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η ταπείνωση είναι εκείνη που θα μας οδηγήσει στην προκοπή της ψυχής και όσο ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια της ιερωσύνης, «τόσο περισσότερο πρέπει να ταπεινώνουμε τον εαυτό μας, για να εξασφαλίζεται η σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων, που είναι και το μείζον για την Εκκλησία μας», κατέληξε.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο κ. Μακάριος παρουσία των επισκόπων, ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και όλοι αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Να σημειωθεί, ότι την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, έκοψε τη βασιλόπιτα με τους στενούς συνεργάτες των γραφείων της αρχιεπισκοπής και το φλουρί έτυχε στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΟΛΩΝ

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου, ο νέος επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, λειτούργησε στην έδρα – καθέδρα του ναού της του Χριστού Αναστάσεως kogarah.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο θεοφιλέστατος τέλεσε την δοξολογία του νέου έτους και ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Στο τέλος, ο κ. Χριστόδουλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει από νωρίς το ναό, «ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος από δωρεές του θεού. Να είναι μια χρονιά που θα καταπραΰνει τον πόνο όλων των ανθρώπων και να χαρίσει υγεία που είναι το πολυτιμότερο δώρο του Θεού», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ