Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:54

ΤΕΛΕΣΕ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΑΪΔΟΣ

Αυστραλίας: “Ο Πατριάρχης κρατά θερμοπύλες και με τη ζωή του φωτίζει την ορθόδοξη εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης το πρωί της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων του νέου καθεδρικού ναού της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος ο οποίος θα τιμάται επ’ ονόματι της του Θεού Σοφίας.

Πλήθος πιστών παρέστη στο ιστορικό αυτό γεγονός για την τοπική Εκκλησία και για τον Ελληνισμό της Νοτίου Αυστραλίας, ενώ τον κ. Μακάριο πλαισίωναν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, o ηγούμενος της ιεράς μονής Αγίου Ιωάννου Πέρθης Αρχιμανδρίτης κ. Μακάριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας, καθώς και οι κληρικοί της πόλεως της Αδελαΐδος.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εισαγωγικά στην ανάγκη που υπαγόρευσε την απόκτηση νέου καθεδρικού ναού, καθώς και εγκαταστάσεων για τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Αδελαΐδα, ενώ εξήγησε ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ενέπνευσαν ώστε να δώσει το όνομα «Αγία Σοφία, η Σοφία του Θεού» στον νέο ναό.

«Ήταν δώρο του Θεού που βρέθηκε αυτός ο παλαιός και ιστορικός ναός να αγοραστεί από τους Προτεστάντες για την Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ στο κέντρο της πόλης, ούτως ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή βάση για τις ανάγκες μας και για τις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής. Το όνομα του ναού θα είναι η Αγία Σοφία δηλαδή η του Θεού Σοφία, για να μας παραπέμπει κάθε φορά που θα αναφερόμαστε σε αυτό τον ναό, στην Κωνσταντινούπολη και στο Πατριαρχείο μας. Να θυμόμαστε τη μεγάλη Αγία Σοφία και τον Πατριάρχη μας που κρατά Θερμοπύλες και φωτίζει με τη ζωή του και την Πατριαρχική διακονία του την Ορθόδοξη Εκκλησία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Συγκινητικοί ήταν και οι λόγοι του επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αδελαϊδος. Ο Θεοφιλέστατος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που έδωσε για την ίδρυση του νέου αρχιεπισκοπικού ναού και τη συμπαράστασή του στο μεγαλεπήβολο αυτό έργο, τόνισε πως είναι μεγάλη ευλογία να περιλαμβάνεται κανείς μεταξύ των κτητόρων ενός νέου ναού και μάλιστα Αρχιεπισκοπικού.

«Η Εκκλησία προσεύχεται διηνεκώς για τους κτήτορες των ναών της», συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συντελεστές του έργου στους οποίους ο κ. Μακάριος σε αναγνώριση των κόπων και προσπαθειών τους, προσέφερε δώρα που ετοίμασαν οι κυρίες της Φιλοπτώχου. Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξήρε την προσφορά και τη διακονία του κ. Σιλουανού στη Νότιο Αυστραλία και τον ευχαρίστησε για το έργο του το οποίο όπως το χαρακτήρισε είναι εκκλησιαστικό και πνευματικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ