Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:13

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας: “Ο μαθητής γίνεται προδότης και η πόρνη γίνεται αγία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κατάνυξη τελέστηκε την Μεγάλη Τρίτη η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Καθεδρικού Ναού, ενώ ο Σεβασμιώτατος κατά το ζωντανό κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα τόνισε τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε όλοι μας να αγαπήσουμε τον Θεό παρά τα πάθη και τις αδυναμίες μας.

«Η έλλειψη της αγάπης μάς απομακρύνει από το Θεό και όχι τα πάθη μας. Βλέπετε στα όσα μάς παρουσιάζει σήμερα η Εκκλησία μας, η πόρνη γίνεται αγία διότι είχε αγάπη προς τον Θεό και ο Χριστός τής είπε ότι ‘συγχωρούνται οι πολλές σου αμαρτίες διότι αγάπησες πολύ’. Από την άλλη πλευρά, ο μαθητής που είχε αξιωθεί να δει τόσα θαύματα και είχε ακούσει μια θαυμάσια διδασκαλία, δεν αγαπούσε το Χριστό ειλικρινά. Υπερίσχυσαν σε αυτή τη σχέση η αγάπη προς τον εαυτό του και τα πάθη του και έτσι Τον πρόδωσε. Μα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Κι όμως! Ένα μαθητής γίνεται προδότης και μία πόρνη κερδίζει τη βασιλεία του Θεού».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος κατέκλεισε με την προτροπή, «να προσέξουμε όλοι εμείς που είμαστε μαθητές του Χριστού, μην ξεχαστούμε, μην παρασυρθούμε και μην καταντήσουμε να γίνουμε τελικά προδότες της αγάπης του Θεού. Αυτό είναι κάτι που απευχόμαστε».

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Καμπέρα από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Ποιμαντική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας Καμπέρα πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ακολούθως ανέλυσε θεολογικά ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος τη σημασία και την αξία του ιερού αυτού Μυστηρίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως το Ιερό Ευχέλαιο «μάς υπενθυμίζει πως όταν υποφέρουμε, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά είτε πνευματικά, ο Χριστός είναι παρών, βρίσκεται ανάμεσά μας για να μας χαρίσει δύναμη και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής». 

Επιπλέον, διέκρινε ότι η αξία του Μυστηρίου δεν περιορίζεται σε ατομικό επίπεδο, αλλά ενδιαφέρει σύνολη την Εκκλησία. «Όταν ένα μέλος μέσα στην Εκκλησία είναι άρρωστο, τότε νοσεί όλη η Εκκλησία», σημείωσε και προσέθεσε: «Όσο πιο πολλά μέλη θεραπεύονται, τόσο το Σώμα της Εκκλησίας είναι πιο υγιές και πιο κοντά στη Βασιλεία του Θεού».

Νωρίτερα, τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε εγκάρδια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας. Ο Θεοφιλέστατος, κατά τη θερμή προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του, καθώς και για τη διαρκή μέριμνα, τη στοργή και την αγάπη που δείχνει για όλο το λογικό ποίμνιό του και ειδικώς για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Καμπέρας.

Αντιφωνώντας, ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε όλους ότι βρίσκονται διαρκώς στην καρδιά και τη σκέψη του, ενώ τούς παρακάλεσε να αισθάνονται ότι η Αρχιεπισκοπή είναι το σπίτι τους και ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πατέρας τους. Επίσης, τούς ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδος και για το Άγιο Πάσχα, ενώ διαβίβασε και τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ