Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:27

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας: “Ο καθαγιασμός των υδάτων δεν αποτελεί ένα συμβολικό γεγονός αλλά μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η εορτή των Θεοφανείων κατά τα οποία τελείται ο καθαγιασμός των υδάτων δεν αποτελεί ένα συμβολικό γεγονός ή απλώς μια παράδοση που έχουμε παραλάβει από τους προγόνους μας και τη συνεχίζουμε. Αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας ώστε να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, να θέσουμε στο επίκεντρο αυτής τον Χριστό αλλά και να σφυρηλατήσουμε την ενότητα με την Εκκλησία και με τους συνανθρώπους μας”.

Με αυτό το μήνυμα υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους χιλιάδες ομογενείς από την πόλη του Σύδνεϋ και ευρύτερα οι οποίοι κατέκλυσαν σήμερα την παραθαλάσσια τοποθεσία Yarra Bay της αυστραλιανής μεγαλούπολης για να συμμετάσχουν στον Κοινό Εορτασμό των Θεοφανείων.

Ο Κοινός Εορτασμός των Θεοφανείων, στον οποίο συμμετέχουν όλες οι ενορίες και Κοινότητες του Σύδνεϋ, έχει καθιερωθεί εδώ και παραπάνω από τρεις δεκαετίες. Μετά από πρόσκαιρη διακοπή του, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, ο θεσμός επανέκαμψε φέτος με ιδιαίτερη δυναμική. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι εκατόν εβδομήντα εξ πιστοί όλων των ηλικιών βούτηξαν στη θάλασσα μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Δημήτριος Γλάστρας, από την Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια και την πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου του, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές.

Κατά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο πλαισίωναν οι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης και ο κλήρος της πόλεως του Σύδνεϋ. Ανάμεσα στους χιλιάδες πιστούς βρίσκονταν πολλοί επίσημοι, εκπρόσωποι των προξενικών αρχών, των πολιτικών αρχών της Αυστραλίας και των οργανισμών και φορέων της Ομογένειας.

Μετά την τελετή Αγιασμού των υδάτων, ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηλίας Οικονόμου, Πρόεδρος της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford και Αντιπρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ευχήθηκε καταλλήλως για το νέο έτος σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ συνεχάρη τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων και όλους τους καλλιτέχνες που διάνθισαν με την παρουσία τους το ελληνικό γλέντι.

Νωρίτερα, στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. Ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας εστίασε στην επαναλαμβανόμενη προτροπή «Μετανοείτε» του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τόνισε ότι το διαχρονικό αυτό κήρυγμα του Αγίου Ιωάννου συνιστά πρώτιστη ανάγκη και για τον σύγχρονο άνθρωπο ώστε να αλλάζει τον τρόπο σκέψης του και κατ’ επέκταση τον τρόπο ζωής του επιλέγοντας να ακολουθήσει τον Χριστό.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους στη θεία λειτουργία τους πατέρες Μιλτιάδη Χρυσαυγή και Νικόλαο Μποζίκη, δύο κληρικούς με πολύχρονη και ανεκτίμητη προσφορά στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. «Όταν τους βλέπω αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή και μεγάλη υπερηφάνεια ως Αρχιεπίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας, η οποία έχει διακονηθεί από κληρικούς τέτοιου πνευματικού και εκκλησιαστικού βεληνεκούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ