Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:24

Αυστραλίας: Nα προτάσσουμε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον Θεό και στην Πατρίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας ώστε, σε κάθε δύσκολη απόφαση που καλούμαστε να λάβουμε στη ζωή μας, να προτάσσουμε πάντοτε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον Θεό και στην Πατρίδα”.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Παναγίας και τους αγώνες των προγόνων μας, όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.


Ο κ. Μακάριος υπενθυμίζει ότι η χάρη στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία απεδέχθη το Θέλημα του Θεού, το ανθρώπινο γένος απαλλάχτηκε από την προπατορική αμαρτία και αντίκρισε ξανά την πόρτα του Παραδείσου, ενώ χάρη στους αγωνιστές του ’21, που υπάκουσαν στη φωνή της ελληνορθοδόξου συνειδήσεώς τους, μπόρεσαν οι επόμενες γενιές Ελλήνων να ζουν ελεύθερες, απαλλαγμένες από τον οθωμανικό ζυγό.

Αμφότερες οι επιλογές, όπως επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, αναδεικνύουν το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων να κρατάμε ψηλά στη συνείδησή μας και να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά της Πίστεως και του Γένους μας.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το μήνυμα του κ. Μακαρίου για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για την 200η Επέτειο της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ