Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 19:14

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Να μη στεκόμαστε αμέτοχοι σε όσα δυσάρεστα συμβαίνουν γύρω μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Να μη στεκόμαστε αμέτοχοι και να μη θεωρούμε τους εαυτούς μας ανεύθυνους για τα όσα αρνητικά και δυσάρεστα συμβαίνουν γύρω μας, κάλεσε τους πιστούς ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, κατά την θεία λειτουργία για τη διπλή εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου.

Από τον ναό του αγίου Νικολάου στο Marrickville του Σύδνεϋ, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος παρότρυνε τους πιστούς “αυτόν τον χρόνο, μέσα στους πολλούς στόχους που έχετε, να λάβετε λίγη συγκίνηση και ευαισθησία από αυτά τα οποία έγραψε ο Μέγας Βασίλειος και να μη θεωρήσετε ότι εμείς είμαστε μακριά από κάθε ευθύνη και από κάθε στραβό που γίνεται. Αλλά να κατεβάσουμε το κεφάλι και να πούμε «Χριστέ μου, φταίμε κι εμείς, και συγχώρησέ μας, ελέησέ μας, δώσε μας φωτισμό»” .

Ανάμεσα στα γραπτά του τιμώμενου αγίου, ο κ. Μακάριος τόνισε στους πιστούς την ευαισθησία που είχε ο Άγιος Βασίλειος, ανάμεσα στις άλλες ευχές όπου παρακαλεί τον Θεό να προστατεύσει τους αδύναμους και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους, να συμπεριλαμβάνει και την κατηγορία εκείνων που δουλεύουν στα ορυχεία – “Μνήσθητι Κύριε… τῶν ἐν βήμασι, καὶ μετάλλοις” – μια κατηγορία που λίγοι θα είχαν την πρόνοια να μνημονεύσουν.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι επίσκοποι Μελόης, Αιμιλιανός και Κυανέων, Ελπίδιος, τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία αλλά και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ