Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 8:01

Αυστραλίας: “Να δώσουμε τον Χριστό στα παιδιά μας και να υπερασπιζόμαστε με θάρρος την πίστη μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Να δώσουμε τον Χριστό στα παιδιά μας και να υπερασπιζόμαστε με θάρρος την πίστη μας ήταν τα δύο κεντρικά μηνύματα τα οποία έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ενώπιον των πιστών της ενορίας Αγίας Παρασκευής Blacktown στο Σύδνεϋ.

Ο κ. Μακάριος που το πρωί της Κυριακής ιερούργησε στον συγκεκριμένο ναό τιμώντας μεθεορτίως τη μνήμη της προστάτιδος της ενορίας Αγίας Παρασκευής και τη μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, παρουσίασε και ανέλυσε σημεία από τους βίους των δύο αγίων, τα οποία είναι άξια παραδειγματισμού από τους σύγχρονους χριστιανούς.

Για την Αγία Παρασκευή εστίασε ιδιαίτερα στην ανατροφή που της έδωσαν οι ευλαβείς γονείς της οι οποίοι μολονότι είχαν οικονομική άνεση πρόταξαν την ανάγκη να εξασφαλίσουν για τη θυγατέρα τους τον πολυτιμότερο όλων των θησαυρών, δηλαδή να γνωρίσει τον Χριστό και να αποκτήσει χριστιανική παιδεία.

Απευθυνόμενος στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που βρίσκονταν ανάμεσα στο εκκλησίασμα, ο Αρχιεπίσκοπος τους παρότρυνε πατρικά να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα και να μεταδώσουν στους νέους την αγάπη τους για τον Χριστό. «Ο Χριστός είναι αυτός που θα τους ενδυναμώσει μα πάνω από όλα θα διαμορφώσει την καρδιά και τη συνείδησή τους» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στον Άγιο Ιωσήφ ο κ. Μακάριος έκανε λόγο για έναν μεγάλο άγιο ο οποίος υπήρξε κρυφός μαθητής του Χριστού και υπενθύμισε ότι ήταν εκείνος που μαζί με τον Νικόδημο κατέβασε από τον Σταυρό και ενταφίασε με πολύ σεβασμό το σώμα του Κυρίου. Έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι ο Ιωσήφ όταν όλοι οι άλλοι είχαν εξαφανιστεί μετά από τη Σταύρωση εκείνος βρήκε το θάρρος να απευθυνθεί στον Πιλάτο και να του ζητήσει την άδεια να λάβει το σώμα του Εσταυρωμένου. Το θάρρος αυτό όπως τόνισε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους στη σύγχρονη εποχή ώστε να αντιστέκονται στις επιταγές της εκκοσμικευμένης κοινωνίας και να υπερασπίζονται την πίστη, τις αξίες και τις παραδόσεις της εκκλησίας μας.

«Όταν ζήσουμε τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθούμε τελείως μόνοι όπως ακριβώς αισθάνθηκε ο Ιωσήφ», παρατήρησε ο Αρχιεπίσκοπος για να υπογραμμίσει ωστόσο πως τούτο είναι αναγκαίο για να ζήσει κανείς την πνευματική ζωή. «Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο σκοτεινός είναι ο ουρανός τόσο πιο πολύ φέγγουν τα αστέρια και πολύ πιο εύκολα μπορούμε να τα δούμε. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην πνευματική ζωή», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ