Τε, 12/06/24 | 18:35

ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας: “Να δίνουμε μαρτυρία του πλούτου της ελληνικής κληρονομιάς και της ορθοδόξου πίστεως σε όλο τον κόσμο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο προάστιο Hurlstone Park του Σύδνεϋ μετέβη την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο των 40 ετών από της ιδρύσεως της ελληνορθόδοξης Ενορίας του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος.

Στην ευφρόσυνη και ιστορική αυτή ημέρα, τόσο για την Ενορία του Αγίου Στεφάνου, όσο και συνολικά για την Ορθόδοξη εν Αυστραλία Εκκλησία, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης και η ομογενής Πολιτειακή Υπουργός Νέας Νοτίου Ουαλίας, αρμόδια για τις Εργασιακές Σχέσεις και την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία κ. Σοφία Κώτση.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε στον λόγο του τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας π. Νεκτάριο Ιωάννου, τον άμεσο προκάτοχό του π. Σταύρο Ιβανό, καθώς και τον πολιό κληρικό π. Νικόλαο Μποζίκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει με αφοσίωση το ελληνορθόδοξο ποίμνιο του Hurlstone Park επί 18 συναπτά έτη (1993-2011). Οι τρεις κληρικοί δέχθηκαν τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου για τη συμβολή τους στη διαρκή πρόοδο της Ενορίας του Αγίου Στεφάνου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πολυετή προσφορά του κ. Καλλινίκου Χαραλάμπους από το αξίωμα του Προέδρου της Ενορίας, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κατσούλα, στον οποίο ευχήθηκε να έχει μια ευλογημένη και παραγωγική θητεία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που απηύθυνε ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ειδική αναφορά στους ζώντες και κεκοιμημένους ιδρυτές της Ενορίας του Αγίου Στεφάνου και σε όσους υπηρέτησαν, στο διάβα των τεσσάρων δεκαετιών από την ίδρυσή της,ως ιερείς, ως μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων και ως εθελοντές. Παρότρυνε πατρικά τους πιστούς να θυμούνται τις πολλές θυσίες τους, την ακλόνητη πίστη τους και την αποφασιστικότητά τους, ενώ τους παρακάλεσε να προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων και για την ενίσχυση όσων συνεχίζουν τον ευλογημένο αγώνα τους υπέρ της Ενορίας.

Τέλος, έχοντας παρουσιάσει και αναλύσει θεολογικά τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει κάθε Ενορία στη διατήρηση της ενότητας του Σώματος του Χριστού, ο κ. Μακάριος προέτρεψε τους ενορίτες του Αγίου Στεφάνου να πορευθούν προς το μέλλον με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, καθοδηγούμενοι από τις χριστιανικές αξίες και από τις αξίες των προγόνων τους, οι οποίοι άνοιξαν καινούργιους δρόμους για την κοινότητά τους πριν από τέσσερις δεκαετίες.

«Ας είναι αυτή η 40η Επέτειος μια σημαντική υπενθύμιση της σημασίας του να συνεχίσουμε να προχωρούμε μαζί, να προοδεύουμε και να δίδουμε μαρτυρία του πλούτου της ελληνικής κληρονομιάς και της ορθοδόξου πίστεως σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε κατακλείοντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ