Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 4:55

Αυστραλίας: Να διατηρούμε την ιστορική μνήμη ζωντανή!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κάλεσμα να μην ξεχνάμε και να διατηρήσούμε την ιστορική μνήμη ζωντανή, έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος με αφορμή την επέτειο 46 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Όπως τόνισε στο μήνημά του ο κ. Μακάριος, “Επαναβεβαιώνουμε μια ιερή δέσμευση των απανταχού Ελλήνων: Να διατηρούμε την ιστορική μνήμη ζωντανή! Να μην ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε τα δεινά που προκάλεσε στον κυπριακό λαό η εισβολή του “Αττίλα”. Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες, ούτε τις οικογένειες των θυμάτων που έμειναν πίσω και υποφέρουν. Δεν ξεχνάμε τους 200.000 ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες. Δεν ξεχνάμε ότι εδώ και 46 χρόνια το μαρτυρικό νησί παραμένει διχοτομημένο, με το 37% του εδάφους του να τελεί υπό παράνομη κατοχή”.

Ο κ. Μακάριος υπογράμμισε ότι συντάσσεται με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο αίτημα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο νησί.

“Έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης που μας αναλογεί, ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές της Μαρτυρικής Εκκλησίας της Κύπρου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, της Πολιτικής ηγεσίας της Χώρας και όλων εκείνων που διεκδικούν μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό ζήτημα, με προοπτική την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ