Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 10:40

Αυστραλίας: Μη χάνετε το θάρρος και την ελπίδα προς τον Θεό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μήνυμα εμψύχωσης προς το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της μητροπολιτικής περιοχής της Βικτώριας απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην περιοχή.

Ο κ. Μακάριος προέτρεψε το ποίμνιο να μην χάνει το θάρρος και την ελπίδα του προς τον Θεό και να εναρμονίζονται απόλυτα με τις οδηγίες της Πολιτειακής Κυβέρνησης για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στο Κέντρο Φροντίδας τρίτης ηλικίας “Βασιλειάδα” καθώς και σε άλλα Ιδρύματα της Μελβούρνης και της ευρύτερης περιοχής,

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τον λαό της Βικτώριας

Υπό το φως των πρόσφατων νέων κρουσμάτων του Covid-19 στη μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης και σε όλη την Πολιτεία της Βικτώριας, παρακαλώ όλους τους ομογενείς μας, καθώς και όλους τους συνανθρώπους μας, να μην απογοητεύονται, να μη χάνουν το θάρρος τους και την ελπίδα τους προς τον Θεό και, κυρίως, να μη σταματούν να προσεύχονται. Όταν ένας άνθρωπος προσεύχεται, ευρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τον Θεό και είναι σα να κατεβάζει τον ουρανό στη γη.

Καλώ, επίσης, όλους τους συμπολίτες μας να σεβαστούν και να εναρμονιστούν απόλυτα με τις πρόσφατες οδηγίες, τις οποίες εξέδωσε η Πολιτειακή Κυβέρνηση της Βικτώριας, και ειδικότερα με τους περιορισμούς που αφορούν στον εκκλησιασμό.

Συγκεκριμένα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους πιστούς μας να περιορίσουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις τους, να φορούν προστατευτικές μάσκες, να υποβληθούν σε εξετάσεις αν αυτό χρειάζεται, και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ήδη δώσει οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τη δημόσια λατρεία, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού. Αυτό το μέτρο διασφαλίζει ότι το σύνολο της κοινότητας παραμένει προστατευμένο και ότι, αναπόφευκτα, δε γινόμαστε πηγή κάποιας επιδείνωσης. Είναι ευχής έργον ότι οι περισσότερες Εκκλησίες μας έχουν οργανώσει οπτικοακουστικά μέσα για τη μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών, πληροφορίες για τα οποία μπορούν να βρεθούν στις ιστοσελίδες των οικείων ενοριών και κοινοτήτων μας, και στις σελίδες τους στο Facebook. 

Με πολύ πόνο ψυχής παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Κέντρο Φροντίδας τρίτης ηλικίας “Βασιλειάδα” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, καθώς και στα λοιπά Ιδρύματα της Μελβούρνης και της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν κρούσματα κορωνοϊού. Καλούμε τους εργαζομένους, όλους τους εμπλεκομένους και κυρίως τους συγγενείς των προσβληθέντων από τον ιό, να δείχνουν κατανόηση και εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, και να τους συμπαρίστανται στις προσπάθειες που καταβάλλουν. Είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση αυτή, κανείς δεν αδιαφορεί και κανείς δεν εφησυχάζει. Όλοι αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

Η Αρχιεπισκοπή θα συνεχίσει να είναι σε εγρήγορση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση, και σε συνεργασία με τις Πολιτειακές Κυβερνητικές Αρχές, με τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους της Βικτώριας και με τους ιερείς, θα μεταφέρει άμεσα όποιες αλλαγές προκύψουν, μόλις αυτές δημοσιοποιηθούν. Ιδιαιτέρως παρακαλούμε όλους σας να συνεχίσετε να επιδεικνύετε τη συνεχή σας αδελφικότητα, ενότητα, κατανόηση, αγάπη και βεβαίως εμπιστοσύνη στην τοπική μας Εκκλησία, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε στον φιλάνθρωπο Κύριό μας, παρακαλώντας Τον να μας χορηγήσει το έλεός Του, να μας ενδυναμώσει με την αγάπη Του και να μας περιφρουρήσει με τη φροντίδα Του. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ